OMS, anunț important pentru omenire: Lumea nu se va întoarce


Organizația Mondială a Sănătății( OMS) în urma conferinței de presă de la Geneva a avertizat populația că dacă guvernele nu vor lua măsuri imediate și mult mai strice, lucrurile vor scăpa cu adevărat de sub control.

„E nevoie să ajungem la o situație de sustenabilitate în care controlăm adecvat virusul fără să ne oprim viețile complet sau să mergem tiptil de la o carantină generalizată la alta”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pe lângă toate acestea, oamenii nu trebuie să uite de distanțarea socială, purtarea măștilor și chiar de spălarea mâinilor, ci trebuie să fie mult mai atenți decât înainte, pentru că nu nici nu se pune problema de o revenire la normal în viitorul apropiat.

Nevoia de o comunitate „împuternicită și implicată”
De altfel, acesta este de părere că pentru a putea trece peste această problemă trebuie ca guvernanții să se concentreze pe reducerea mortalității, dar și pe cum să reducă numărul de îmbolnăviri de coronavirus. Plus de aceste lucruri, oficialul susține faptul că rezolvarea situației constă și în implicare comunității. Este nevoie de o comunitate în care persoanele sunt interesate atât de binele propriu, cât și de bine celor din jur, iar mai apoi de răspunsuri concise date de către guverne.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *