OMS, ANUNT ALARMANT despre varianta Delta a covid-19. Ce riscă omenirea

Vești îngrozitoare despre varianta Delta a coronavirsului SARS-CoV-2. Aceasta a fost detectată prima dată în India şi, la ora actuală, virusul este prezent în cel puţin 70 de ţări. Ce riscă omenirea, abia acum s-a aflat adevărul.

OMS, anunț îngrijorător despre varianta Delta a covid-19
Soumya Swaminathan, directoarea pentru cercetare ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că această tulpină este pe cale de a se răspândi în lume din cauza capacităţii ei sporite de transmitere.

Tulpina Delta, varianta indiană a coronavirusului se transmite cu 60% șanse mai mari decât varianta britanică Alfa, care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Conform celor de la Public Health England (PHE), aproximativ 90% dintre cazurile confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta. Tulpina originară din India a luat locul variantei Alfa, ca virus dominant pe meleagurile britanice.

În alte țări, precum Germania, numai 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Cu toate acestea, vineri, 18 iunie, Lothar Wieler, directorul Institutului German de Boli Infecţioase, a declarat că „întrebarea nu este dacă, ci când ea va deveni dominantă de asemenea în această ţară, lucru care în opinia lui s-ar putea întâmpla până la toamnă.”

Citiți și:  Delirul OMS | Simptome șocante la ultima variantă Covid

Experţii OMS consideră că evoluţia pandemiei încă este foarte dinamică, din cauza diferitelor variante aflate în circulaţie, şi este nevoie de mai multe cercetări asupra vaccinurilor folosite pentru a determina eficacitatea lor faţă de această evoluţie a coronavirusului SARS-CoV-2.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre valul 4 de coronavirus din România
Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă asupra efectelor devastatoare pe care tulpina indiană le poate avea în România. Coodonatorul campaniei de vaccinare a populației împotriva coronavirusului se teme ca varianta Delta a virusului să nu vină odată cu valul patru al pandemiei.

„Nu e o formă clinică particulară, pur si simplu mutaţiile care apar la nivelul proteinei spike din strucura acestui virus , permite acestui virus, fie să se transmită mai uşor, fie să pătrunda în celule, fie să declanşeze nişte cascade de reacţii în organism care să fie mai severe. Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte.

Citiți și:  OMS schimbă foaia! Toți cei vaccinați trebuie să știe asta

Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă și din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare al tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze.

Studiile arată ca o persoană infectată îmbolnăvește 5 oameni, nu 2,3 ca tulpina inițială provenită din Wuhan”, a declarat doctorul Valeriu Gheorghiță.

Sursa: playtech.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!