OMOR DEOSEBIT DE GRAV: Torționarul Vișinescu, judecat pentru crimele comise acum o jumătate de veac

visinescu

Torționarul Alexandru Vișinescu a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru infracțini contra umanității. El este acuzat de omor deosebit de grav împotriva a 12 deținuți politici, încarcerați la Penitenciarul Râmnicu-Sărat, condus, vreme de 7 ani, de de maiorul buzoian.

Anchetatorii spun că Vișinescu a impus un regim de tortură și teroare care nu  asigura condiții minime de supraviețuire a deținuților.

Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a descoperit că Vișinescu s-ar face vinovat de moartea a 12 deținuți politici, printre care se numără și liderul țărănist Ion Mihalache.

În luna aprilie, Parchetul instanței supreme, a decis ca, torționarului acuzat de moartea mai multor deținuți, să i se schimbe încadrarea juridică din „genocid” în „infracțiuni contra umanității”, conform Noului Cod Penal.

Alexandru Vișinescu s-a născut în 1925, la Buzău și a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat vreme de șapte ani. Astăzi, Vișinescu trăiește într-un bloc din centrul Capitalei, cu o pensie de 3.200 de lei pe lună. – Ziua de Buzau

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

3 comentarii

  1. Aşa vă stă bine ! Daţi pensie mare la criminali şi mercenari, mai mare ca la profesori sau oameni care au încercat să aducă un bine ţării(şi un gunoier merită o pensie mai mare). Această "lichea"(probabil cel mai bun nume) ne murdăreşte onoarea prin simpla-i prezență. Cu ce diferă această jigodie de Stalin sau Lenin. Şi ce dacă e bătrân ? ÎN COREEA DE NORD, SUPUS LA ACELAŞI TRATAMENT ! Aş dori să închei prin a afla cum pot vorbi cu redacția prin chat pe Facebook. ID : Luca Frasin

  2. foarte bun articol!

  3. Mă scuzați, "respectați-vă".

Lasa un comentariu