OLGUTA VASILESCU prinsa cu o noua MINCIUNA! Romanii nu sunt prosti! „Nu mai umbla cu cioara vopsita!”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că leafa preşedintelui Klaus Iohannis va scădea cu 40% conform noii legi a salarizării. Ministrul Muncii spunea că şi salariul său va fi dimunat, împreună cu lefurile celorlalţi demnitari. Numai că lucrurile stau exact pe dos. Salariul preşedintelui creşte cu 1.000 de lei, sumă pe care o va primi în plus şi Lia Olguţa Vasilescu.

„Preşedintele României va avea salariul tăiat pe legea salarizării, la fel şi miniştrii. Preşedintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Şi mie mi s-a tăiat salariul, la fel şi altor miniştri, pentru că salariile erau foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3, explicând astfel că şeful statului critică guvernarea PSD de supărare că i-a scăzut salariul. Numai că cifrele o contrazic.

Salariile demnitarilor nu scad, ci cresc. Iată un tablou comparativ. La 1 august 2015, salariul preşedintelui Klaus Iohannis era de 15.942, după ce Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar (Victor Ponta era la operaţie în Turcia) a majorat salariile demnitarilor prin ordonanţă de urgenţă. Doi ani mai târziu, la1 iulie 2017, după ce a intrat în vigoare Legea salarizării elaborată de Lia Olguţa Vasilescu (153/2017), şeful statului a ajuns să câştige 12.204 lei, aşadar o scădere de peste 3.000 de lei. Numai că, de la 1 ianuarie 2018, salariul lui Klaus Iohannis a crescut la 13.294 de lei, ca urmare a majorării salariului minim brut începând cu 1 ianuarie: de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, care influenţează modul de calcul al lefurilor demnitarilor, aşa cum arată articolul 38, alin.3, litera f, din Legea 153/2017.

Citiți și:  Răsturnare TOTALA de situație în scandalul pensiilor! Lia Olguta Vasilescu spune care este ADEVARUL despre bani

Deci şeful statului va încasa cu 1.000 de lei mai mult ca anul trecut. Potrivit unor cifre obţinute de „Adevărul“, la fel stau lucrurile şi în cazul miniştrilor, pentru că se încadrează la acelaşi articol de lege, deşi Lia Olguţa Vasilescu spunea că vor avea salarii mai mici.

Conform prevederilor din legea salarizării unitare, salariul lunar al preşedintelui se calculează astfel: coeficientul din lege, care pentru preşedinte este „12” înmulţit cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, acesta fiind de la 1 ianuarie 2018 în sumă de 1.900 lei. Astfel, preşedintele are, în 2018, lunar, un salariu brut de 1.900 lei înmulţit cu coeficientul 12, respectiv 22.800. Pentru a afla netul, scădem noul procent al contribuţiilor (35%) din salariul brut şi ajungem la o bază impozabilă de 14.820 de lei. După ce scădem şi impozitul, în 2018 de 10%, ajungem la o sumă de 13.338 de lei. Rezultă că preşedintele României are, lunar, în 2018, potrivit legii salarizării unitare, un salariu net de 13.338 lei, potrivit calcului realizat de „Adevărul”.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ Fiola, huiduită într-un cartier din Craiova!

Citeste mai multpe adevarul.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile