“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Olguța Vasilescu, dezvăluiri explozive. Explica de ce nu sunt bani de pensii

Olguta Vasilescu RzV
Olguța Vasilescu prezintă sâmbătă un tun de 39 de miliarde de lei vechi pe care l-ar fi dat un celebru deputat liberal. Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD acuză Guvernul Orban că nu are bani pentru majorarea pensiilor pentru că aceștia se duc pe tunuri.

Lia Olguța Vasilescu vorbește sâmbătă despre un tun pe care l-a dat deputatul liberal Dan Vîlceanu, prin intermediul firmei aflate pe numele mamei lui.

Așa se explică de ce nu sunt bani de pensii, pentru că se duc pe tunuri – acuză reprezentanta PSD.

”Știe cum se trăiește cu o pensie sub 1000 de lei?”
”Nu sunt bani de pensii? Ia uite ce tun a dat, prin firma mamei, liberalul Dan Vâlceanu! 39 de miliarde lei vechi! O fi la vârsta de pensionare mama domnului? O ști cum se trăiește cu o pensie sub 1000 de lei, asemenea a două milioane de vârstnici din România? Pariez ca nu!”, a scris Vasilescu sâmbătă pe Facebook.

Astfel, Lia Olguța Vasilescu a publicat pe internet o investigație de presă din care reiese că Trefo SRL, firma deținută de mama deputatului liberal, a primit 39 de miliarde de lei vechi de la Complexul Energetic Oltenia – CEO pentru un contract de furnizare tablă.

”De ce i-a dat Boza (președintele CEO – n.r.) atâția bani? Ca să-l țină în funcție. Dar de ce atât de mulți? Pentru că Vîlceanu, ca să-și crească șpaga, îl amenințase în direct, la Tele 3, pe Boza, că-l schimbă a doua zi după ce PNL-ul vine la guvernare.

Și totuși, de ce atât de mulți bani, într-o singură tranșă?”, a scris pe Facebook jurnalistul gorjean Narcis Daju, autorul investigației.

Lipsă de bani pentru majorarea pensiilor
Trebuie precizat că Dan Vîlceanu este șeful PNL Gorj și parlamentar și a încasat mulți bani din contracte cu CE Oltenia în ultimii ani, conform sursei citate.

De cealaltă parte, Guvernul liberal, prin vocea celor mai înalți reprezentanță ai săi, a arătat în nenumărate rânduri că este improbabilă respectarea Legii pensiilor, în forma actuală, din lipsa resurselor financiare.

Conform legii, punctul de pensie ar trebui să se majoreze cu 40%, începând cu data de 1 septembrie.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a apreciat că legea este nesustenabilă, mai ales prin prisma faptului că nu prevede și surse de finanțare pentru operarea majorării punctului de pensie.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.