Olguța Vasilescu, ANUNT CRUCIAL despre SALARII si PENSII: ”Nu trebuie să panicăm pe nimeni…”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, face un anunț crucial despre pensiile și salariile românilor. Într-o emisiune realizată de România TV chiar în biroul, Olguța a vorbit despre trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, dar și despre banii de salarii și pensii.

Aceasta susține că deficitul la fondul de pensii a scăzut la jumătate în 2018 față de 2017, după trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

„Nu trebuie să panicăm pe nimeni. Noi avem bani de pensii şi de salarii puşi în bugetul de stat pe nişte cifre prognozate. De aici am pornit cu transferul contribuţiilor din cauza datornicilor. Erau două milioane de persoane care aveau datorii la pensii şi la sănătate, pentru că nu se plătea de către angajatori”.

Citiți și:  Dacă mai trăiesc, pensionarilor li se recalculează veniturile aferente perioadei comuniste. Cine este afectat

Aceasta a explicat că în primul trimestru din anul 2017 deficitul la fondul de pensii de 890 de milioane de euro, iar în 2017 este de 418 milioane de euro. În ceea ce priveşte creşterea punctului de pensie, Vasilescu a declarat că acestea vor fi indexate din nou anul viitor.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile