Ofiteri americani sanctionati pentru ca au lasat nepazita incaperea de unde se lanseaza rachetele ATOMICE

Patru ofiţeriai forţelor aeriene americane au fost sancţionaţi, după ce au lăsat deschisă uşa care duce la postul de lansare a bombei atomice pe care ar fi trebuit să o păzească, transmite AFP, conform Mediafax. Centrele de control ale armei nucleare americane sunt în permanenţă ocupate de doi ofiţeri care supraveghează bomba. Or, lor le este interzis oficial să deschidă şi, cu atât mai mult, să lase deschisă uşa care duce la postul lor, în timp ce unul dintre cei doi este absent sau doarme.

Dar în aprilie, la baza Minot, în North Dakota, în timp ce unul dintre cei doi ofiţeri de gardă dormea, coechipierul său a lăsat să intre bucătarul care le aducea mâncarea, a declarat locotenent-colonelul John Sheets, purtător de cuvânt al Global Strike Command, care conduce misiunile nucleare ale forţelor aeriene.

Citiți și:  De ce Rusia este rea și de ce America e bună?

O lună mai târziu, la baza Malmstrom, în Montana, unde se află o treime dintre armele intercontinentale americane, un alt ofiţer a întredeschis uşa de la postul de control pentru a lăsa să intre o echipă de mentenanţă, în timp ce colegul lui dormea.

În ambele cazuri, ofiţerii au lăsat “uşile deschise în timp ce acestea ar fi trebuit închise”, a subliniat locotenent-colonelul Sheets, iar al doilea ofiţer ar fi trebuit trezit înainte de deschiderea uşii.

Ofiţerii responsabili de aceste erori au pierdut salariul pe două luni, în timp ce colegii lor au primit fiecare câte o scrisoare de mustrare, scrie România Liberă.

Cele două incidente reprezintă noi probleme pentru forţele strategice americane. În august, o inspecţie la forţele aeriene a calificat drept “nesatisfăcătoare” unitatea care se ocupă de controlul misiunilor intercontinentale (ICBM) de la Malmstrom.

Citiți și:  America e în stare de șoc: „Este foarte posibil să ajungem la o CALAMITATE”

În mai, 17 ofiţeri ai bazei de la Minot au rămas fără certificare după o evaluare incorectă a aptitudinilor lor de a desfăşura operaţiuni de lansare.

La începutul lunii octombrie, generalul care se ocupă de întregul arsenal nuclear al Forţelor Aeriene Americane a fost concediat, informează Air Force Times. Generalul Michael Carey, care avea în subordine 9.600 de oameni, a fost eliberat din funcţie în urma unei investigaţii asupra comportamentului său. Motivul oficial al concedierii este „pierderea încrederii”, relatează Business Insider. Concedierea nu este legată de operaţiunile privind arsenalul nuclear, au insistat oficialii americani.

Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile