“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Oficial din Ucraina: Omenirea este tot mai aproape de un Al Treilea Război Mondial

sistem buk rusia

Omenirea este tot mai aproape de un Al Treilea Război Mondial, o spune un important ministru din Ucraina. Oficialul din ţara vecină avertizează şi asupra altor probleme de securitate, tot în apropiere de România. Rusia ar avea planuri pentru declanşarea unui conflict şi în Balcani.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina ameninţă să se transforme într-un al Treilea Război Mondial!

Ucraina se teme că Al Treilea Război Mondial va porni chiar de pe teritoriul său
Nu este o exagerare de presă, ci un mesaj venit de la nivelul Guvernului Ucrainei.

Într-un interviu pentru Sky News, ministrul Afacerilor Veteranilor, Yuliia Laputina, a vorbit despre o posibilă invazie a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, care ar echivala cu începutul celui de-Al Treilea Război Mondial şi care se va extinde mult în afara graniţelor Ucrainei.

Yuliia Laputina, care a avut gradul de general-maior în Serviciul de Securitate al SBU, echivalentul MI5 din Marea Britanie (agenția britanică de contrainformații și securitate internă), a mai explicat că Ucraina este gata să se apere în cazul unui atac din partea soldaţilor ruşi, transmite Sky News.

“Ar trebui să aveți grijă și de Balcani”
“Dacă Rusia va invada, știți, ar trebui să aveți grijă și de Balcani. Ce fac rușii acum în Serbia… Ei încearcă să provoace o un conflict în Balcani. (…)

Luăm în considerare și începutul unui Al Treilea Război Mondial”, a declarat Yuliia Laputina.

Ministrul ucrainean a vorbit şi despre securitatea Europei, în acest context, având în vedere că un război plecat de la o invazie a Rusiei ar urma să se întindă cu mult în afara teritoriului Ucrainei. Întrebată dacă un Al Treilea Război Mondial este o posibilitate reală, Yuliia Laputina a răspuns extrem de ferm:

“Da. Da. Pentru că din punct de vedere geopolitic, se pare că acesta este un scenariu posibil.

Ar trebui să fim atenți la problema ucraineană, din cauza securității continentului. (…)

Această răspândire a războiului în cazul invaziei ruse în Ucraina va fi mult mai extinsă decât suprafața țării.”

Şi Rusia vorbeşte despre un al treilea conflict la nivel global: “Este război și este un război foarte intens”
Tot pe tema unui Al Treilea Război Mondial a vorbit şi Rusia, însă referindu-se la cu totul altceva. În spaţiul cibernetic se desfăşoară, în acest moment, un război total, este de părere Ministerul de Externe de la Moscova, care a catalogat totul drept Al Treilea Război Mondial.

Declaraţia îi aparţine reprezentantului special al președintelui pe probleme de colaborare internațională în domeniul securității informaționale și director de departament în cadrul Ministerului de Externe, Andrei Krutskih, potrivit Lenta.ru.

În acest sens, Rusia încearcă să ajungă la un consens cu Statele Unite în cadrul ONU, pentru a diminua efectele acestor confruntări cibernetice, însă discuţiile nu par să meargă deloc bine.

“Este război și este un război foarte intens și oricât am încerca să spunem că totul este mascat (…) problema care se pune acum este de a calcula pagubele, de a identifica cine îl va pierde, în cele din urmă, și ce configurație va avea lumea ca urmare a acestui război”, a declarat diplomatul rus.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. Nu exista ” Serviciul de Securitate al SBU… ? SBU este Serviciul de Securitate al Ukrainei (mini KGB/ FSB– au aceeasi pregatire tehnico-tactica)

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.