Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
NATIONALSTIRI

OFICIAL. ANUNT BOMBA pentru romanii cu CREDITE

9d5371 c967fdf91778401ba73d7d6a8e1f0a75 mv2

Vestea care vizează milioane de români. Chiar de astăzi este oficial. Șefii Băncii Naționale Române (BNR) au făcut anunțul de ultimă oră care vine ca o izbăvire pentru cei care au făcut credite la bănci.

Schimbare extrem de importantă pe piața bancară din România. Chiar de astăzi, indicele ROBOR, cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, dispare. Acesta va fi însă înlocuit cu un nou indice calculat în funcție de tranzacțiile bancare.

Modificarea a survenit după ce Guvernul Dăncilă a dat o Odonanță de urgență. Mare atenție! Ordnanța se va aplica doar creditelor noi. Pentru cele aflate în derulare, românii pot depune, dacă doresc, cereri de refinanțare. „Începând cu 2 mai 2019, noul indice se aplica exclusiv creditelor nou acordate populației, precum și refinanțării creditelor aflate în derulare. Va fi decizia fiecărui client care are un împrumut în lei să facă sau nu o cerere de refinanțare. La cererile de refinanțare, instituțiile bancare răspund în termen de 60 de zile de la data cererii formulate de clienți”, a explicat Eugen Teodorovici.

Banca Naţională a României va publica indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, reglementat de OUG 19. „Metodologia de calcul şi politica de publicare sunt prezentate în Regulile privind calcularea şi publicarea indicelui zilnic şi a indicelui de referinţă trimestrial (denumit indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor – IRCC) reglementaţi de OUG nr. 19/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care se vor publica pe website-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză”, se menţionează în comunicat, conform Agerpres.

După această dată, BNR va publica indicele zilnic şi, la sfârşitul fiecărui trimestru, valoarea actualizată a indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor. Conform OUG 19/2019, „pentru creditele acordate în moneda naţională, dobânda va fi compusă dintr-un indice de referinţă calculat exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare la o anumită perioadă, la care creditorul poate să adauge o anumită marjă fixă pe toată perioada derulării contractului. Indicele de referinţă pentru credite acordate în lei cu dobânda variabila se publică în fiecare zi lucrătoare pe website-ul Bancii Naţionale a României(…) Indicele de referinţă se calculează la finalul fiecărui trimestru, ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice determinate pentru trimestrul anterior, urmând a se aplica de fiecare instituţie de credit pentru trimestrul următor”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.