Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERALNATIONALNOUTATI

Oferte pentru elevi de la … Penitenciarul Gherla: Iata elementele care fac atractiva aceasta profesie

gherla

Angajati de la Penitenciarul Gherla promoveaza, miercuri si joi, in liceele din localitate, oferta educationala specifica acestui sector, dar toti elevii interesati sa ajunga sa lucreze intr-un penitenciar pot cere informatii in localitatile sau judetele in care domiciliaza.

“Elevii interesati sa dezvolte o cariera in domeniul penitenciar vor putea descoperi si cateva dintre elementele care fac atractiva aceasta profesie: acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor; asigurarea in conditii de gratuitate, a cazarii, mesei, echiparii, cursurilor si asistentei medicale pe timpul scolarizarii; asigurarea unui loc de munca imediat dupa absolvire, prin repartizarea intr-o unitate a sistemului penitenciar; conditii de salarizare decente, precum si asigurarea unui climat organizational motivant, propice pentru dezvoltarea carierei”, se arata intr-un comunicat remis presei.

De asemenea, se precizeaza ca “Tinerii din licee vor putea afla ca activitatea profesionala a personalului din sistemul administratiei penitenciare se desfasoara in interesul comunitatii, prin punerea in aplicare a legislatiei privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, in limitele competentelor stabilite de lege”.

Contactat de Ziare.com, Dan Donciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, a declarat ca si anul trecut a fost realizata o campanie de promovare similara, inclusiv la Cluj Napoca, in cadrul targului Universitaria, organizat anual.

Intrebat ce trebuie sa faca un elev de liceu care indeplineste conditiile cerute de lege pentru a putea ajunge sa lucreze in sistemul penitenciar, acesta a raspuns: “doritorii se pot adresa la birourile de resurse umane din cadrul fiecarui penitenciar, pentru ca oferta este la nivel national, la fiecare penitenciar se gasesc informatiile necesare”.

“Cei din localitate, sa vina la Penitenciarul Gherla si sa isi depuna dosarul de inscriere. (…) Ei vin aici, se informeaza de la colegii de la resurse umane care sunt cerintele pentru posturile respective. Colegii mei sunt deschisi, ii primesc, ii consiliaza si dupa aceea urmeaza sa isi depuna dosarul si sa sustina examenul de admitere la ce solicita fiecare. Nu stim inca datele, asta depinde de fiecare institutie de invatamant superior”, a declarat acesta, precizand ca “pe langa pregatirea de specialitate pe domeniile respective, ei beneficiaza si de o pregatire militara“.

“Anul trecut a fost concurenta mare, in general este concurenta destul de mare la institutiile din domeniul Apararii Nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, pentru ca exista si avantajele deloc de neglijat in contextul actual”, a mai declarat acesta.

In comunicatul de presa sunt mentionate Institutiile de invatamant care formeaza functionari publici cu statut special specializati pentru munca de penitenciare: Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” Sibiu (10 locuri – femei si barbati), Academia Tehnica Militara Bucuresti (9 locuri – femei si barbati), Institutul Medico-Militar Bucuresti (16 locuri – femei si barbati), Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti (45 locuri – femei si barbati) la specialitatea penitenciare (din care 5 locuri pentru Departamentul Institutiilor Penitenciare din Republica Moldova), Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” Bucuresti (15 locuri – femei si barbati).

De asemenea, pentru studii medii sunt puse la dispozitie 220 de locuri la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tg. Ocna si 32 de locuri la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I” Pitesti.

Conditii generale pentru participarea candidatilor la concursurile de admitere pentru locurile din sistemul penitenciar:

– sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;

– sa cunoasca limba romana;

– sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat;

– sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant;

– sa fi obtinut la purtare in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 8,00;

– sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

– sa fie declarati apt medical si psihologic;

– sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;

– sa nu fi suferit condamnari (cu executarea/suspendarea executarii pedepsei, amenda penala sau sanctiune administrativa), sa nu se afle in curs de urmarire penala sau judecata pentru savarsirea de infractiuni;

– sa accepte, in situatia in care vor fi declarati “admis”, interzicerea ori restrangerea exercitarii unor drepturi si libertati cetatenesti prevazute de legislatia in vigoare;

– sa nu fi fost eliberati din motive imputabile sau destituiti dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;

– sa accepte efectuarea de verificari asupra activitatii si comportarii lor, precum si verificarile de securitate prevazute in H.G.nr.585/2002 pentru determinarea eventualelor elemente de incompatibilitate privind accesul la informatii secrete de stat (numai pentru candidatii la Academia Nationala de Informatii).

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.