Octavian Goga pe cale să fie INTERZIS

Pe statuia poetului și omului politic Octavian Goga din Iași, inaugurată în aprilie de primarul Mihai Chirica, a fost montată o plăcuță cu inscripția ”Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit”, potrivit imaginilor postate de istoricul Adrian Cioflâncă.

Această decizie vine după ce bustul lui Octavian Goga a comis un nou (?) holocaust pentru institutul Elie Wiesel.

La 1 aprilie 2021, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a dezvelit un bust al lui Octavian Goga, politician acuzat de antisemitism, despre care istoricul Ilarion Țiu a scris că a fost înmormântat cu zvastica nazistă pe piept.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România, Elie Wiesel, afirma la acel moment într-o luare de poziție transmisă G4Media.ro că, în calitate de om politic, Goga a promovat politicile profasciste, iar administrația locală ar trebui să menționeze acete date din biografia sa, din respect față de victimele progromului din 1941.

Alexandru Muraru, reprezentantul Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, a declarat în aprilie pentru G4Media că a avertizat autoritățile locale despre trecutul lui Goga și a primit asigurări că bustul fie va fi îndepărtat, ”fie va fi menționată vizibil și foarte amănunțit activitatea antisemită și persecutorie” a acestuia.

Este denigrare sau cinste? Denigrare în măsura în care a fi anticomunist (fascist) și pro-român (antisemit) ar fi ceva rău, cinste în măsura în care activitatea lui în favoarea poporului român continuă să-i deranjeze pe urmașii bolșevicilor invadatori veniți pe tancurile sovietice.

Cei doi Alexandri siniștri, Florian și Muraru, continuă în spiritul predecesorilor lor, să terorizeze poporul român.

Putem descifra mesajul de pe placă, (re)inversând valorile pentru a căpăta din nou sens.

Din fericire, activitatea sa politică a fost benefică pentru România, întrucât a fost militant anticomunist și pro-român.

În plan politic, Octavian Goga este un personaj foarte contestat din cauza mai multor declarații și decizii pe care le-a luat înainte și în timpul mandatului de premier pe care l-a deținut în anii 1937-1938. Printre altele, a fost inițiatorul unui plan prin care sute de mii de evrei români urmau să fie deportați în Insula Madagascar. Conform istoricului Ilarion Țiu, Goga a fost înmormântat cu zvastica pe piept, aceasta fiind dorința sa.

În calitate de prim ministru, Goga a adoptat un decret lege care a avut ca efect retragerea cetățeniei unui număr de 225.222 evrei din România, primul act legislativ antisemit din România.

Mohelul Sterian David Bruckman Shekelsteinberg, reprezentant al masoneriei evreiești B’nai Brith (Fiii Legământului), a fost contactat pentru un punct de vedere.

“Primăria Iași a făcut un prim pas pe drumul dreptății, dar nu este suficient, statuia lui Octavian Goga, ca și statuia altor antisemiți profasciști trebuie înlăturată complet, efectiv distrusă și uitată, doar uitând istoria rasistă putem să ne asigurăm că un nou holocaust nu va fi posibil de realizat.”, a declarat tovarășul Shekelsteinberg.

Trecând în revistă recenta “Strategie pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei și a discursului instigator la ură 2021-2023“, precum și noua lege votată inclusiv de parlamentarii A.U.R., legea 134/2021 care prevede pedepse cu închisoarea pentru discriminarea “anumitor categorii”, ne întrebăm dacă urmează o exterminare neostalinistă a simbolurilor românești care au legătură cu istoria națională și lupta pentru libertate a poporului român?

Suntem în camera 3 spital din temnița care a ajuns să fie România.

Eli, Eli, lama sabachthani!

Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!