Obsesia Trecutului Care Revine

Dragii mei,

Cum vă scriam uneori, în peregrinările mele pe internet am dat peste texte ale căror autori parcă mi-ar fi citit gândurile înainte de a scrie textele respective. Şi am crezut că merită împărtăşite şi cu alţii.

Aşadar:

“Puțini înțeleg cele pe care le-am spus. Niciunul dintre cei bucuroși că „au scăpat țara de ciuma roșie” nu-și imaginează ce-l așteaptă. Se bucură precum copilul căruia tatăl i-a spus că sunt participanți la un mega-joc pe care urmează să-l câștige și că cei care-i leagă la ochi o fac pentru că urmează să joace „baba oarba”. Copilul nu știe că-n scurt timp plutonul de execuție își va descărca plumbii în ei. Asta e situația României.

Bucurați-vă ! Drujbele vor hurui mai bucuroase începând de azi, asfaltul autostrăzilor va reintra în pământ, iar o halcă din Portul Constanța se va mai pierde în Mare. Câmpurile se vor otrăvi, animalele din ogrăzi vor dispărea și-n schimb vom avea progres: benzi automate a căror intrare e pe undeva pe-afară, vor aduce la noi „bunătăți” de plastic. Subsolul e deja dat, mai rămăsese doar suprafața. Și asta e luată, astfel încât nu va mai rămâne mare lucru.

V-am spus de mai multe ori că, în noua lume care vine, salvarea colectivă la nivel mare(de popor) nu e posibilă, asta cu toate că am sperat până-n ultima clipă într-o minune care ne va face să fim solidari ca națiune. Nu, acest lux le e rezervat doar celor integri, iar noi, în istorie, nu prea am dat dovadă de integritate. Azi sunt ferm convins că poporul nu mai e popor, ci doar o adunătură. Nu picați însă în extrema cealaltă, gândindu-vă că salvarea va fi individuală. Asta vă spune propaganda, cea care-a atomizat societatea pentru a putea fi ușor manipulabilă. În realitate salvarea va fi posibilă tot colectiv, dar la un nivel mai mic: de familie, de comunitate mică.

De-aceea vă spun să uitați de frustrări și, dacă vreți cu adevărat să luptați, căutați-vă comunitatea. Regăsiți-vă satul originar, regăsiți-vă rudele și familia, regăsiți-vă prietenii din copilărie și încercați să vă reluați stilul normal de viață, cel grupat în jurul unei comunități. Acolo niciodată nu va putea pătrunde legea strâmbă și nici comportamentul deviant, acolo nu va putea pătrunde otrava sau îndoiala. Gândiți-vă bine la cele pe care vi le-am spus pentru că ele vor face diferența dintre supraviețuitori și victime.”

Autorul articolului este DAN DIACONU, iar titlul articolului şi linkul de acces sunt mai jos:

Mâine e azi

Am crezut până-n ultimul moment că vom reuși evitarea scenariului extern, am crezut că, în ciuda manipulării ur…

Şi tot de acelaşi autor – pentru cei care mai doresc să citească – am selectat un grupaj de 5 articole sub titlul Obsesia trecutului care revine. Nu pot încheia mesajul cu un asemenea titlu fără a vă dărui şi o poezie ce ne-a fost interzisă zeci de ani:

Aici e toată ţara
de Robert Eisenbraun (Andrei Ciurunga)  

Poet român de origine germană, născut în Basarabia (1920–2004)
Fost deţinut politic.

Pe după ziduri negre adunată,
cum brazii şi-i adună codrul sur,
stă ţara noastră, veşnică şi toată,
cu temniceri şi lanţuri împrejur.

Tot sângele care-a hrănit secara
s-a strâns aici, din cronici până azi
şi arde-acum ca focul în obraz
când şerpii umilinţii muşcă ţara.

Aici sunt toate: doinele şi hora,
râsul de ieri şi scrâşnetul de-acum,
logodnica din poză, mama, sora,
şi carul tatii scârţâind pe drum.

Aici e toată harta ţării mele:
un Caraiman de doruri, nevăzut,
un Nistru care spumegă vândut
şi-o Dunăre de lacrimi şi de stele.

Se rup din cartea vremii voievozii
cu mersul şui în straie de ocnaşi,
şi-aşa cum trec, prin mărăcini şi bozii,
istoria se clatină de paşi.

Aici e gura care cheamă plebea
să-şi afle răzvrătirilor sălaş,
de parcă glasul adormit la Ţebea
s-ar fi întors pe câmpul de la Blaj.

Aici e neamul tot, ca un ciorchine
strivit sub teascul vremii, bob cu bob.
Şi fierbe azi în taină mustul rob,
să curgă slobod vinul ţării, mâine.

15 iunie 2019                              

Cu cele mai bune gânduri, EFG

Şi pentru că se împlinesc 30 de ani de când o gaşcă de trădători a semnat Declaraţia de la Budapesta – declaraţie ale cărei efecte le-am putut vedea şi în vizita Papei, şi în evenimentele legate de Cimitirul Militar Internaţional din Valea Uzului – v-o trimit în attach(ca semn de adeziune la iniţiativa lui Iohannis de a declara, la jumătatea anului !, Anul de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 !!!).

Iar pentru a comemora 130 de ani de la asasinarea Poetului Naţional, ce alt prilej mai potrivit putea găsi gaşca USR-PNL+ de la Cluj decât de a desfăşura Marșul CLUJ PRIDE 2019 – pe româneşte Marşul mândriei homosexualilor – pe 15 iunie prin centrul oraşului, prin faţa statuii lui Mihai Eminescu ! Şi asta după ce Săptămâna Mândriei minorităților sexuale din Cluj-Napoca începuse cu spectacolul de teatru “Eu sunt.Şi ?”, piesă blasfemiatoare pentru oricare creştin ortodox !!!

Drept care “… nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de Cel-Rău.” – Autor: Florin Emil / Incorect Politic

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *