fbpx
GENERAL

Oana Zamfir: “S-a ridicat cortina. Pfizer vrea de la guvernele lumii câte un fond naţional de DESPAGUBIT VICTIMELE”

 

pastila pfizer

Oana Zamfir, jurnalist Antena 3, a comentat solicitarea companiei Pfizer ca România să creeze un fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative.

„S-a ridicat cortina: Pfizer vrea de la guvernele lumii cate un fond național de despăgubit victimele!

Alexandru Rafila, în urma cu câteva minute, explicând de ce nu a cumpărat România şi antiviralul de la Pfizer:

„Din păcate, cu cei de la Pfizer nu am reuşit, ne-au pus nişte condiţii comerciale şi un contract tipic din Statele Unite care e foarte greu de adoptat în România.

Vă dau un singur exemplu care cred că ar crea foarte multe rezerve în primul rând pacienților: crearea unui fond naţional care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament”

E, acum ar putea sa ne spună vreun ministru al sănătății, vreun premier, vreun Cîţu ceva care a comandat 120 de milioane de doze de vaccin, pentru ele ce condiții au pus Pfizer şi restul producătorilor?

Concluzia 2: ce înseamna totuși să ai un ministru al sănătății (Rafila) liber! Liber de contracte, liber de interese…Poate ne ajuta Dumnezeu şi rămâne aşa”, a spus Oana Zamfir pe pagina sa de socializare.

Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România
Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral Molnupiravir.

Medicamentul molnupiravir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19, la final de 2021.

Într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat la începutul cursului bolii, s-a dovedit că pastila antivirală Merck reduce spitalizările și decesele cu aproximativ 30%.

Agenția a autorizat medicamentul oral pentru tratamentul formelor COVID-19 ușoare până la moderate la adulții care prezintă un risc de boală severă și pentru care tratamentele alternative pentru SARS- COV- 2 nu sunt accesibile sau adecvate clinic.

Pastilele Merck (molnupiravir) ar putea fi instrumente promițătoare pentru cei bolnavi de COVID-19, mai ales în fața variantei Omicron, care se răspândește rapid.

”Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este esențial să extindem arsenalul țării de terapii COVID-19 folosind autorizația de utilizare de urgență”, a declarat Patrizia Cavazzoni, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA.

Medicamentul nu este autorizat pentru utilizare la pacienții sub 18 ani, deoarece molnupiravir poate afecta creșterea oaselor și a cartilajelor, a spus FDA.

Medicamentele antivirale care se pot recomanda și pot fi luate acasă, fără internare
Dacă avem o formă ușoară sau medie de COVID-19 și medicul recomandă tratament acasă, acesta îți va putea prescrie sau recomanda unul din următoarele antivirale: Paxlovid, Molnupiravir sau Favipiravir. Alegerea acestuia va fi decisă în funcție de situația ta medicală.

Sursa: antena3.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.