“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Oana Zamfir: “S-a ridicat cortina. Pfizer vrea de la guvernele lumii câte un fond naţional de DESPAGUBIT VICTIMELE”

 

pastila pfizer

Oana Zamfir, jurnalist Antena 3, a comentat solicitarea companiei Pfizer ca România să creeze un fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative.

„S-a ridicat cortina: Pfizer vrea de la guvernele lumii cate un fond național de despăgubit victimele!

Alexandru Rafila, în urma cu câteva minute, explicând de ce nu a cumpărat România şi antiviralul de la Pfizer:

„Din păcate, cu cei de la Pfizer nu am reuşit, ne-au pus nişte condiţii comerciale şi un contract tipic din Statele Unite care e foarte greu de adoptat în România.

Vă dau un singur exemplu care cred că ar crea foarte multe rezerve în primul rând pacienților: crearea unui fond naţional care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament”

E, acum ar putea sa ne spună vreun ministru al sănătății, vreun premier, vreun Cîţu ceva care a comandat 120 de milioane de doze de vaccin, pentru ele ce condiții au pus Pfizer şi restul producătorilor?

Concluzia 2: ce înseamna totuși să ai un ministru al sănătății (Rafila) liber! Liber de contracte, liber de interese…Poate ne ajuta Dumnezeu şi rămâne aşa”, a spus Oana Zamfir pe pagina sa de socializare.

Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România
Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral Molnupiravir.

Medicamentul molnupiravir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19, la final de 2021.

Într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat la începutul cursului bolii, s-a dovedit că pastila antivirală Merck reduce spitalizările și decesele cu aproximativ 30%.

Agenția a autorizat medicamentul oral pentru tratamentul formelor COVID-19 ușoare până la moderate la adulții care prezintă un risc de boală severă și pentru care tratamentele alternative pentru SARS- COV- 2 nu sunt accesibile sau adecvate clinic.

Pastilele Merck (molnupiravir) ar putea fi instrumente promițătoare pentru cei bolnavi de COVID-19, mai ales în fața variantei Omicron, care se răspândește rapid.

”Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este esențial să extindem arsenalul țării de terapii COVID-19 folosind autorizația de utilizare de urgență”, a declarat Patrizia Cavazzoni, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA.

Medicamentul nu este autorizat pentru utilizare la pacienții sub 18 ani, deoarece molnupiravir poate afecta creșterea oaselor și a cartilajelor, a spus FDA.

Medicamentele antivirale care se pot recomanda și pot fi luate acasă, fără internare
Dacă avem o formă ușoară sau medie de COVID-19 și medicul recomandă tratament acasă, acesta îți va putea prescrie sau recomanda unul din următoarele antivirale: Paxlovid, Molnupiravir sau Favipiravir. Alegerea acestuia va fi decisă în funcție de situația ta medicală.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.