O tara din Europa instituie controale dure la frontiere. Toti care intra si ies din tara vor fi opriti

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Regatului Norvegiei ca incepand cu data de 1 mai autoritatile din aceasta tara instituie masura de control sistematic a persoanelor si documentelor de identitate si de calatorie pentru toate persoanele care intra in sau parasesc spatiul Schengen prin punctele de frontiera norvegiene.

Potrivit unui comunicat MAE transmis duminica AGERPRES, masura a fost impusa ca urmare a evaluarilor de risc de securitate si se mentine pana cand autoritatile norvegiene vor aprecia ca nivelul pericolului amenintarilor teroriste va fi suficient de redus.

Controlul la intrarea si iesirea din Regatul Norvegiei se aplica atat cetatenilor norvegieni, cat si tuturor cetatenilor straini, inclusiv cetateni ai statelor membre UE si SEE.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al Ambasadei: +4799153137, precizeaza MAE.

3 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU