O tânără profesoară a fost GASITA MOARTA in muntii Bucegi!

O profesoară de arte din Prahova a murit într-un accident cumplit, în munţii Bucegi. Ea şi mama ei s-au aventurat pe un traseu extrem de dificil chiar şi pentru cei mai experimentaţi alpinişti. Salvamontiştii au cerut intervenţia unui elicopter pentru o putea salva pe mama profesoarei.

Ore în şir, un elicopter SMURD cu medic şi salvamontişti la bord a zburat deasupra vârfurilor stâncoase din Bucegi. Salvatorii au fost alertaţi de o femeie, în vârstă de 56 de ani, că fiica ei a căzut într-o prăpastie, iar în cădere s-a lovit de stânci.

Ştefan Petruţ, Salvamont Busteni: O actiune foarte dificila, pe un fir secundar a vaii cerbului. A fost o actiune de cautare, in prima faza, pana am identificat zona si am gasit-o pe fata, am constatat ca era decedata.

Era pasionata sa merga pe munte, nu si-a luat hamul, asta s-a intamplat. Cand sa se prinda a alunecat si piatra de sub picioare s-a despins. Mama e in soc. O fata desteapta, linistita, am ramas socati de ce s-a intamplat. Am inteles ca si mama era de fata, sunt cateva cuvinte ale apropiatilor tinerei.

Femeia de 36 de ani era absolvent de psihologie şi arte. Fusese profesoară la mai multe şcoli din Prahova. Pe lângă pictură, marea ei pasiune a fost muntele. Şi obişnuia să meargă în excursii cu mama ei.

Cele doua femei, pasionate de alpinism si-au inceput drumetia. Ar fi trebuit sa respecte traseul, dar s-au aventurat periculos. Fiica a alunecat si a murit chiar in locul pe care l-a iubit inca din copilarie.

Locul în care s-a produs tragedia este considerat extrem de periculos. Nici măcar alpiniştii cu experienţă nu vin aici. Pentru salvatori misiunea a fost extrem de grea.

Apropape zilnic, salvamontiştii intervin pentru a-i salva pe turiştii care se rătăcesc pe munte. Le recomandă să nu se abată de la traseele marcate şi să fie echipaţi corespunzător.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *