fbpx
GENERAL

O super forta a apărut la nivel mondial! Două mari puteri tocmai au semnat acordul

Breaking News Alert

O nouă alianță a apărut la nivel mondial! Această alianță a deschis calea unui lanț de aprovizionare transatlantic de hidrogen, în timp ce Europa încearcă să se depărteze de dependența pe care o are față de Federația Rusă.

O nouă alianță a apărut la nivel mondial! Nimeni nu se aștepta la asta. Este Breaking News
Cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul canadian Justin Trudeau au semnat marți un acord prin care Germania va importa hidrogen verde din Canada. Cei doi lideri au semnat acordul în orașul portuar Stephenville, Newfoundland. Primele livrări sunt așteptate în doar trei ani. Anterior, marți, cei doi șefi de guvern au participat la o conferință economică la Toronto.

Germania caută opțiuni în încercarea de a se îndepărta de gazul rusesc
Călătoria în Canada, prima călătorie a lui Scholz în calitate de cancelar, are loc în contextul în care Germania caută modalități de a-și reduce dependența de gazul rusesc. În cadrul unei conferințe de presă susținute marți la Toronto, Scholz a declarat că Canada este partenerul preferat, în condițiile în care Germania se îndepărtează de importurile de energie din Rusia cu „viteză accelerată”.

„Țara dumneavoastră are un potențial aproape nelimitat pentru a deveni o superputere în domeniul energiei durabile și al producției de resurse durabile”, a spus el.

De asemenea, cei doi au declarat că vor discuta posibilitatea ca Germania să cumpere gaze naturale lichefiate (LNG) canadiene.

În acest scop, Trudeau a declarat luni că „analizăm toate modalitățile diferite posibile pentru a ajuta poporul german și europenii pe termen scurt, deoarece se confruntă cu o adevărată provocare în iarna care vine”.

„Canada va juca un rol foarte, foarte important în dezvoltarea hidrogenului verde”, a declarat Scholz în cadrul aceleiași conferințe de presă comune. „De aceea, suntem foarte bucuroși că putem profita de această ocazie pentru a ne extinde parteneriatul în acest domeniu.”

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.