O Șefă de la Protecția Copilului are actele de studii semnate de către femeia de serviciu de la Universitate!

Jurnaliștii de la Libertatea au documentat cazul Luminiței Matei, cea care a ocupat ani la rând șefia Departamentului financiar din cadrul DGASPC Teleorman, iar în 2019 a promovat ca auditor la Curtea de Conturi în baza unei diplome falsificate.

De la o leafă anuală de 58.000 de lei, cât a câștigat în 2018 la DGASPC, ea a ajuns la un salariu de 136.000 de lei anual, în 2019, arată datele din dosar.

Pusă sub acuzare de Parchetul General pentru înșelăciune, uz de fals și fals în declarații încă din toamna anului trecut, Luminița Matei este cercetată astăzi sub control judiciar și nu are dreptul de a mai ocupa un post care necesită studii economice superioare.

Astfel, în aprilie 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a cerut instanței desființarea a sute de foi matricole, de diplome de bacalaureat și de licență. Printre acestea, și documentele Luminiței Matei.

Citiți și:  Bordelul unde partidele de sex erau filmate / Primarul pedofil

Când s-a angajat la Curtea de Conturi, în ianuarie 2019, Luminița Matei a depus la dosar actele de studii care îi certificau pregătirea de specialitate: diploma de licență, eliberată de Universitatea din Craiova, și foaia matricolă, eliberată de Fundaţia „Ergorom*79”- Universitatea „Alexandru Ghica”.

Potrivit procurorilor, diploma de licență a fost obținută fraudulos, deoarece femeia nu avea dreptul să susțină examenul de licență, foaia matricolă fiind falsificată.
Documentul figura ca fiind semnat de mai multe cadre universitare care nu predau la „Alexandru Ghica” și nici nu ocupau funcțiile înscrise în foaia matricolă.

Foaia matricolă a Luminiței Matei era semnată și de secretarul general al Universității „Alexandru Ghica”. Audiată de procurori, femeia al cărei nume figura pe actele de studii a declarat că, de fapt, ea a fost femeie de serviciu, nu a avut niciodată atribuții de secretariat și nu a semnat niciodată foi matricole.

Citiți și:  SRI, bordelul national sponsorizat cu 791 de milioane de euro, ne lamureste in cazul fratilor Tate? „Nu au platit taxa de protectie catre noi"

Din declaraţia martorei rezultă că în anul 2000 s-a angajat la Fundaţia Ergorom ca femeie de serviciu. Își aminteşte martora că la un moment dat, numitul Dobronăuţeanu i-a spus că a trecut-o în actele şcolare ca secretară, însă ea a continuat să lucreze tot ca femeie de serviciu.

Cum foaia matricolă era un fals, Luminița Matei nu avea cum să susțină examenul de licenţă în condiţii legale, susțin procurorii.

Acuzată de înșelăciune și fals, femeia neagă acuzațiile. Ea a contestat controlul judiciar și a cerut să îi fie revocată interdicția de a ocupa funcția la Curtea de Conturi, mai notează sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *