O SCRISOARE A MARESALULUI ION ANTONESCU ADRESATA SEFULUI FEDERATIEI COMUNITATLOR EVREIESTI DIN ROMANIA, WILHELM FILDERMANN

Scrisoarea Mareșalului Ion Antonescu către Wilhelm Filderman, Președintele Comunității Evreiești din România.

„DOMNULE FILDERMAN,

În două petiții succesive îmi scriți ,,de tragedia zguduitoare,, și mă ,,implorați,, în cuvinte impresionante, reamintind de ,,conștiință,, și de ,,omenie,, și subliniind că sânteți ,,dator,, să apelați ,,la mine,, și ,,numai,, la mine, pentru evreii din România, care sânt trecuți în ghetouri pregătite pentru ei pe Bug.

Pentru a amesteca tragicul în intervenția Dvs., subliniați că această măsură ,,este moartea, moartea, moartea fără vină, fără altă altă vină, decât aceea de a fi evrei,,.

Domnule Filderman, nimeni nu poate să fie mai sensibil ca mine la suferințele celor umili și fără apărare. Înțelegem durerea Dvs., dar trebuie, mai ales trebuia să înțelegeți și Dvs., toți la timp, pe a mea, care era aceea a unui neam întreg.

Vă gândiți, v-ați gândit ce s-a petrecut în sufletele noastre anul trecut la evacuarea Basarabiei și ce se petrece astăzi, când zi de zi și ceas de ceas plătim cu mărinimie și sânge, cu foarte mult sânge, ura cu care coreligionarii Dvs. din Basarabia ne-au tratat la retragerea din Basarabia, cum ne-au primit la reîntoarcere și ne-au tratat de la Nistru pînă la Odessa și pe meleagurile Mării de Azov?

Dar potrivit unei tradiții, voiți să vă transformați și de astă dată din acuzați în acuzatori, făcându-vă că uitați pricinele care au determinat situațiile pe care le plângeți.

Să-mi dați voie să vă întreb și prin Dvs. să întreb pe toți coreligionarii Dvs. care au aplaudat cu atât mai frenetic, cu cât suferințele și loviturile primite de noi erau mai mari.

Ce-ați făcut Dvs., anul trecut când ați auzit cum s-au purtat evreii din Basarabia și Bucovina, au scuipat ofișerii noștri, le-au smuls epoleții, le-au rupt uniformele și când au putut au omorât mișelește soldații cu bâte. Avem dovezi.

Aceiași ticăloși au întâmpinat venirea trupelor sovietice cu flori și au sărbătorit cu exces de bucurie. Avem fotografii doveditoare.

În timpul ocupației bolșevice, aceia pentru care vă înduioșați astăzi au trădat pe bunii români, i-au denunțat urgiei comuniste și au ajuns și doliul în multe familii românești.

Din pivnițele Chișinăului se scot zilnic, oribil mutilate, cadavrele martirilor noștri, care au fost astfel răsplătiți fiindcă 20 de ani au întins o mînă prietenească acestor fiare ingrate.

Sînt fapte ce se cunosc, pe care le cunoașteți desigur și Dvs. și pe care le puteți afla în amănunt.
V-ați întrebat Dvs. de ce și-au incendiat evreii casele înainte de a se retrage? Vă puteți explica de ce în înaintarea noastră am găsit copii de 14-15 ani, cu buzunarele pline de grenade?

V-ți întrebat cîți din ai noștri au căzut omorâți mișelește de coreligionarii Dvs., cîți din ei au fost îngropați înainte de a fi morți? Voiți și în această privință dovezi, le veți avea.

Sânt acte de ură, împinsă până la nebunie, pe care evreii Dvs. au afișat-o împotriva poporului nostru tolerant și ospitalier, dar astăzi demn și conștient de drepturile lui.

Drept răspuns la mărinimia cu care au fost primiți în mijlocul nostru și tratați, evreii Dvs., ajunși comisari sovietici, împing trupele sovietice în regiunea Odessei printr-o teroare fără seamăn, mărturisită de prizonierii ruși, la un masacru inutil, numai pentru a ne provoca nouă pierderi.
În regiunea Mării de Azov, trupele noastre retrăgându-se temporar și-au lăsat câțiva ofițeri și soldați răniți pe loc. Când au reluat înaintarea și-au regăsit răniții mutilați îngrozitor.

Oamenii care puteau fi salvați și-au dat ultimul suspin în chinuri groaznice.

Li s-au scos ochii, li s-au tăiat limba, nasul și urechile.

Îți dai, Domnule Filderman, seama de spectacol?

Te îngrozești? Te înduioșezi?

Te întrebi, de ce atâta ură, din partea unor evrei ruși cu care nu am avut niciodată nimic de împărțit.

Dar ura lor este a tuturor, este ura Dvs.

Nu vă înduioșați, dacă aveți cu adevărați suflete, de ceea ce nu merită, înduioșați-vă de ceea ce merită.

Plângeți cu mamele care și-au pierdut în astfel de chinuri copiii sau cu aceia care și-au făcut și lor și vă face și Dvs atâta rău.

 

MAREȘAL ANTONESCU


19.X.1941

 

P.S. Un soldat rănit din P. Neamț a fost îngropat de viu din ordinul și sub ochii comisarilor sovietici jidani, deși nenorocitul implora să nu-l îngroape, arătându-le că are 4 copii.

Loading...
loading...

Nationalisti.ro

Editor Coordonator

12 comentarii la „O SCRISOARE A MARESALULUI ION ANTONESCU ADRESATA SEFULUI FEDERATIEI COMUNITATLOR EVREIESTI DIN ROMANIA, WILHELM FILDERMANN

 • 26 februarie 2014 la 14:18
  Permalink

  Cautati pe youtube "Istoria Romaniei partea 15 – Holocaust" ca sa vedeti minciunile propagandei anti-romanesti demascate.

  Răspunde
 • 3 iunie 2014 la 16:39
  Permalink

  Multumesc frumos pt.articol si pt.ca mi-ati citit deaseneni,comentariul meu referitor la cei/cele realesi sa ne reprezinte in P.E. din acest an.Regret insa ca nu am niciun prieten nationalist ca mine si ca dvs. nici macar printre spionii care au venit de. 1Iunie sa ma sustina in Piata Universitatii de 1Iunie.O zi frumoasa va doresc!

  Răspunde
 • 27 mai 2015 la 21:29
  Permalink

  istoria se repeta, chiar si astazi, din pacate tot israelul este la ''BOTOANE'' in romanica noastra !

  Răspunde
  • 31 iulie 2015 la 15:59
   Permalink

   Asa, dar puterea financiara a Americii tot de la jidovi se trage. bunicu puncta : iarna terminindu-se faina ,mergea la jidan la bacanie (lua faina ,alimente,diverse} pe care le platea vara de nu stiu cite ori mai scump in cereale pret pe care tot JIDANUL le facea camata de 5-8 ori mai scump !!! ce parere aveti cititori romini. Asta nu-i din carti nu-i din politica . ei s-au inbogatit pe truda poporului romin !!!! Nu sunt sovin dar stramosii mei au fost futati de jidovi (expresia bunicului meu ) eu sa-i iubesc ??? Pling si ei dupa frumoasa Rominie, suntem prea toleranti cu unele gunoaie de la marginea societatii !!!! MA NU FI JIDAN !!!!! scuze de vulgaritate !!!!

   Răspunde
 • 7 august 2015 la 15:57
  Permalink

  Domnule Maresal pentru multi romani nu conteaza ca nu am castigat razboiul, ci conteaza ca v-am zidit statui in sufletele noastre romanesti (care sunt mai multe decat orasele tarii), asa incat pentru cozile de topor ce nu cunosc sentimentul de apartenenta la neam si pamant si nu stiu sa moara frumos, este de neinteles rezistenta spiritului.
  Si daca ne-ar acoperi cu giulgiu sau scoate din radacini toate statuile eroilor neamului, spiritul nu-l vor infrange, caci acesta nu-i facut din acelasi aluat ca cei treizeci de arginti.
  Se dovedeste domnule Maresal caci n-au trecut nici o suta de ani si ,,ati devenit mai puternic ca exemplu''.
  Nici o lacrima !

  Răspunde
 • 7 august 2015 la 15:59
  Permalink

  Domnule Maresal pentru multi romani nu conteaza ca nu am castigat razboiul, ci conteaza ca v-am zidit statui in sufletele noastre romanesti (care sunt mai multe decat orasele tarii), asa incat pentru cozile de topor ce nu cunosc sentimentul de apartenenta la neam si pamant si nu stiu sa moara frumos, este de neinteles rezistenta spiritului.

  Răspunde
 • 8 august 2015 la 11:58
  Permalink

  Din păcate, așa este…..mareșalul nu minte ! Azi însă, masoneria ovreiască, mai activă ca oricând, acționează ilegitim împotriva Țării Românești, prin metode oculte,manipulare sau înrobire economică. Unul din ăștia bunăoară este așa numitul luptător pentru Ardeal, tov.Sabin Gherman, care militează pentru divizarea țării și îl ocărăște pe mareșal, ori de câte ori poate. Românii trebuie să-și dea seama cine e un adevărat patriot și cine nu…..altfel le este sortit un viitor groaznic !

  Răspunde
  • 9 august 2015 la 00:17
   Permalink

   Aveti dreptate….daca nu avem discernamint,vom fi manevrati de interese oculte….

   Răspunde
 • 8 august 2015 la 16:16
  Permalink

  nici o crima nu o justifica pe urmatoarea. Ar trebui sa invatam de la aceste nenorociri.

  Răspunde
 • 8 august 2015 la 19:56
  Permalink

  extremisme de ambele parti. sper sa nu se repete.

  Răspunde
  • 9 august 2015 la 00:12
   Permalink

   ..aveti dreptate!avem eroi,de neam si tara,adevarati patrioti…nu avem criminali de razboi!

   Răspunde
 • 3 ianuarie 2017 la 04:14
  Permalink

  Dece printre „pericolele contemporane ale Europei” nu figurează și ANTIROMANISMUL???

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x