O şatră de ţigani a fost călcată intenţionat cu camionul de un român

satra

Un şofer de camion a fost pe punctul de a porni un război interetnic după ce, din răzbunare, a călcat cu camionul o şatră de ţigani, curmând 24 de vieţi. S-a intâmplat in 1974, iar cazul lui Eugen Grigore, soferul ucigas a fost bine ascuns de Securitatea vremii pentru a nu se naşte un conflict între români şi țigani.

El apare în prezent pe lista criminalilor români cu cele mai multe victime la activ.

Ieşeanul lucra ca şofer de camion la Autobază când, într-o zi de primăvară, şeful lui îl cheamă şi îl anunţă că locuinţa sa arde. Organele de anchetă aveau să releve, ulterior, că locuinţa din Copou a şoferului ieşean fusese călcată de un grup de tigani.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

“Un grup de ţigani provenind din şatra stabilită la marginea Iaşiului, în zona Ciurea, mergea pe străzile Iaşiului în căutare de fier vechi, sticle şi orice ar fi produs bani. Aceştia au crezut că nu-i nimeni acasă la familia Grigore, au intrat să fure, n-au găsit mai nimic”, precizează comisarul Traian Tandin, autorul unei cărţi pe acest subiect.

Tiganii au fost surprinşi de soţia lui Eugen Grigore. Alături de cei trei copii, femeia a fost imobilizată de ţigani, care mai apoi au dat foc casei. Copii si sotia lui Grigore au ars ca nişte torţe din acel moment începând o adevărată luptă interioară pentru şoferul de autobuz. Sleit de forţe şi cu un puternic sentiment de frustare, cauzat de neputinţa autorităţilor de a-i trage la răspundere pe vinovaţi, Eugen Grigore a decis să îşi facă dreptate de unul singur.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu
CITESTE TOT ARTICOLUL AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

7 comentarii

 1. Tudor Raneti

  legea talionului

 2. Respect Eugen Grigore ar trebuii net mai multi ca el.

 3. Niciodata nu am fost de acord cu "politic corect" pentru ca ascunde adevarul.
  Dar in cazul asta cred ca peste 90% dintre noi ar fi facut la fel.

  Astept cu nerabdare sa ne arate occidentalii cum se integreaza tiganii. Noi nu am fost in stare, sa ne arate ei si facem si noi la fel daac functioneaza.
  Pana acum, italienii le-au dat foc, francezii i-au expulzat iar finlandezii i-au tocat cu mascatii.
  Pai draga Europule, asta puteam sa facem si noi, dar….. iar dadeai ochii peste cap ca o minorosita.

  Cum spuneam, astept cu nerabdare sa ia Europa 1000 de tigani, sa le da casa si serviciu, siiii…. dupa un an vreau sa vad cati mai merg la serviciu, cate casa mai sunt in stare de functionare.

  • total de acord cu tine

  • era o disputa la o granita de judet ,comuna era majoritar tiganeasca ,pe de o parte erau romani ,pe de alta parte erau unguri ,unde crezi ca trage au tiganii?bingo…la romani bineinteles ca astia sunt mai fraieri ….

 4. E un banc, trateaza-l ca atare:
  ”-Am auzit ca ai intrat intr-o formatie de manele?!
  -Asa este, nu mi-au tinut franele!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.