“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENATIONALSTIRI

O să moară în închisoare? Procurorii cer 25 de ani pentru torționarul bolşevic Alexandru Vișinescu

visinescu.tamilvskzn

La Curtea de Apel București a avut marți loc un nou termen în dosarul torționarului Alexandru Vişinescu.Acuzat de crime împotriva umanității, procurorii cer pentru Vişinescu 25 de ani de închisoare. Procesul fostului comandant al închisorii de la Rîmnicu Sărat a început luni la Curtea de Apel Bucureşti.

Alexandru Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Împotriva sa a fost depusă o sesizare penală pentru omor deosebit de grav, el fiind descris de foştii deţinuţi politici drept “un individ extrem de crud”.

În urma investigaţiilor Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc au fost identificate mai multe probe ce indică faptul că, în perioada în care lt. col. (r.) Alexandru Vişinescu (88 de ani în prezent) a îndeplinit funcţia de comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, deţinuţii politici au fost supuşi unui regim de detenţie extrem de dur, caracterizat prin lipsa hranei, lipsa medicamentelor şi a îngrijirilor medicale, pedepsele aplicate pentru abateri de la regulament.

Reprezentanţii institutului au arătat că, între anii 1956 şi 1963, la Râmnicu Sărat s-au înregistrat cinci cazuri de deces posibil de documentat – Ion Mihalache, Gheorghe Dobre, Gheorghe Plăcinţeanu, Victor Rădulescu Pogoneanu, Mihail Romniceanu, cauzate de colaps cardio-vascular, insuficienţă circulatorie cerebrală, hemoragie cerebrală sau afecţiuni ale aparatului digestiv – ileus paralitic ireversibil -, aşa cum rezultă din procesele verbale de constatare a decesului, în documente iind consemnate semnele vizibile ale malnutriţiei. (sursa)

CITESTE SI: DE TOT RÂSUL: Ce a făcut un poliţist din Iasi declarat mort!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

3 comentarii

 1. quid pro quod – 5 morti in chinuri de 5 ori sa mora si criminalul in chinuri dar avnd in vedere ca acei oameni erau nevinovati sa i se dea si dobanda

 2. Pentru asa canalii trebu o inchisoare speciala unde nu exista asa numitul drept al omului…
  Suprafata celulei 1x1m
  o fereastra pentru lumina de 20x20cm
  pat cu o perna si o plapuma
  o cana de apa pe zi si o farfurie de hrisca..

  mai mult nimic la criminal.

 3. Nu inteleg ce se tot judeca!! Se vede cat este de rautacios si la varsta care o are!! Bruscheaza cameramani si musteste de ura …..

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.