O româncă îi cere Angelei Merkel să pedepsească România. Mesajul stupefiant pe care i l-a trimis printr-o scrisoare:

Într-o scrisoare deschisă, Monica Krueger, o româncă stabilită în Germania, îi cere Angelei Merkel să ne pedepsească pentru că am refuzat „cotele obligatorii pentru refugiaţi”. Iată ce a scris românca în scrisoarea postată pe pagina personală a unei reţele de socializare, pe care o semnează „Iobagii de pe moșia zapciului Culaie”.

„În atenția doamnei academician doctor inginer, cancelar de renume mondial, politician ilustru, Angela Merkel, mama noastră caldă și iubitoare…”
1291

„Doamna cancelar Angela, noi, copiii dumneavostră din România, vrem să vă spunem că nu am fost deloc cuminți, am refuzat cotele obligatorii de refugiați, și, ca atare, cerem să fim aspru pedepsiți.

Știm că dumneavoastră ne iubiți și mai degrabă ne-ați dojeni cu vorba bună și cu privirea calină a Măriei Voastre, dar insistăm să primim și suplicii mai consistente, pentru că altfel nu ne vom băga niciodată mințile în cap și nu vom înceta să facem de rîs nobilele idealuri ale europenismului.

Vă rugăm, Alteță, puneți-ne exemplar la punct și tăiați-ne fondurile europene. O asemenea lovitură efectiv ne-ar năuci, pentru că nu ar mai putea politicienii noștri corupți să facă stadioane în pantă, drumuri care nu duc nicăieri și telegondole falimentare prin orașe.

 Insistăm, Grația Voastră, nu mai reactivați niciodată spațiul Schengen, ca să nu ne primiți în veci acolo și să ne torturați în felul ăsta groaznic, din moment ce nu vom mai putea să fim pătrunși pînă în măduva oaselor de globalizarea cea binefăcătoare.

Tăiați exporturile germane în România, pentru că niște netrebnici de ne-europenizați ca noi nu merită să deguste nectarul lui ”das cașcaval”, nici să se înfrupte din mierea ”das cîrnați” nemțești și ”das bere” teutonă. Sublima economie germană nu trebuie să fie maculată prin suportul oferit de niște consumatori barbari și ne-educați precum românii!

Încetați, vă rugăm smeriți, să ne mai ajutați și să vă jertfiți puterea de muncă încercînd să îi convingeți pe guvernanții de la București să nu reducă TVA-ul: ne merităm soarta cu vîrf și îndesat, niște igoranți ca noi nu merită altceva decît să ajungă și ei ca grecii.

Pedepsiți-ne, Măria Voastră, loviți-ne și luați de pe capul nostru mîna binefăcătoare a organismelor financiare internaționale, pentru că un popor atît de ignorant ca al nostru pur și simplu irosește în van izvorul nesecat de cunoștințe economice, sociale și politice ale corifeilor de la F.M.I., Banca Mondială și Comisia Europeană!

 Supuneți-ne, binefăcătoarea noastră, calvarului de a alunga investitorii străini din țara noastră. Aproape că nu vom putea trăi cu rușinea să nu privatizăm și ce a mai rămas neprivatizat în România!

Mai mult decît atît: vă implorăm în genunchi să nu ne primiți în veci în zona euro și să ne pedepsiți în felul acesta pînă peste capacitatea noastră de a suporta, pentru că nu vom avea ocazia să cunoaștem vreodată calea dreaptă și aducătoare de imense satisfacții spirituale a austerității în forma ei cea mai avansată.

În încheiere, dorim să vă mulțumim sincer pentru viziunea infinită și pentru atenția cu care v-ați aplecat făptura asupra nevoilor și necazurilor noastre, avînd grijă ca, în locul vechilului bețivan și violent de Băsescu, să puneți în fruntea noastră un zapciu arian și superior, așa, ca dumneavoastră.

Semnăm, cu dragoste și recunoștință veșnice,

Iobagii de pe moșia zapciului Culaie.”

VEZI SI: Merkel dezvăluie ce planuri are cu imigranții. Unde vrea să-i trimită la muncă

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Citiți și:  GERMANIA REDEVINE UN STAT TOTALITAR! MEDIC GERMAN ARESTAT ÎN DIRECT PENTRU CĂ VORBEA DESPRE COVID-19
Subscribe
Notify of
guest
87 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
tania marian
tania marian
5 ani in urma cu

esti o mare tradatoare de neam,de fapt asta este specific romanilor,oriunde s-ar duce in loc sa fie uniti nu stiu cum sa sa sape unul pe altul.

luigi
luigi
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  tania marian

pasarica semianalfabeta…daca nu pricepi ce a sris fata abtinete de la comment..

maranda
maranda
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  luigi

Exact Tania nu a inteles nimic.

Stefanescu Adrian
Stefanescu Adrian
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  tania marian

Saraca esti cu mintea !

carmen
carmen
4 ani in urma cu
Raspunde lui:  tania marian

Acest articol este un pamflet ptr.doamna in cauza scris f.bine,dar ca de obicei nu judecati ce cititi si va repeziti sa dati verdicte.Doamna a scris sa nu ne mai dea bani europeni ptr.terenuri de fotbal in pante,adica sa nu se mai faca imprumuturi ptr.hotii care au furat banii si tot asa cu toate lucrurile prost facute in Romania,iar populatia a trebuit sa plateasca toate hotiile.Asa ca cititi si printre rinduri,iar dna Monica trebuie felicitata ptr.scrisoarea ei.

TANOTANO
TANOTANO
4 ani in urma cu
Raspunde lui:  tania marian

acest raspuns este ptr. romanca din germania ce ia scris lui MERKEL.——- nu ,nu.ati gresit. este o mare proasta saraca. ea nu stie ca nemtii se in frupta cu adevarat din exporturile noastre,care si recunosc,ca sint unicile produse bio din europa,deoarece,romani nu au bani nici de ingrasaminte si fertilizatori. dar ea de unde sa stie,daca are creerul stricat deja..CE MUNCESTE EA IN GERMANIA? SINT TARE CURIOS)))))))))))))ACOLO UNDE SE DUC TOATE ,CA EA?CASELE DE TOLERANTA??

pop
pop
5 ani in urma cu

Du te fa in pizda mat ii

Șerb
Șerb
4 ani in urma cu
Raspunde lui:  pop

…ce cultură de maidan ! Eu înțeleg că facebook-ul este un mijloc de socializare, unde îți spui păreri, idei, comentarii etc. și nicidecum injurături, păcat !!!

nicolae
nicolae
5 ani in urma cu

Esti dusá bine..Nu ai dreptul sá vorbesti în numele unui popor care nu ti-a cerut asta.Poti eventual sá consulti un medic.

oblyo
oblyo
5 ani in urma cu

Toate bune si frumoase, da' cu calu' ce-ati avut? Pentru ca, da, Culai sunt eu!… https://www.facebook.com/culai.roman
Altfel… subscriu! 🙂

niculita59
niculita59
5 ani in urma cu

Frustrata Merkel…..

Ghita
Ghita
5 ani in urma cu

Doamna,domnisoara sa va fie rusine sa va manifestati in asa mod fata de concetateni nostri din romania. Dumneavoastra nu mai sunteti romanca din momentul in care puteti sa afirmati aceste cuvinte uluitoare fata de poporul nostru. Nu uitati ca,din cauza occidentului care ne-au distrus industria si sau folosit de slabiciunea oamenilor politici mituandui cu bani au inchis fabricile si au adus economia romaniei la ruina, Din cauza lor milioane de romani si-au parasit locurile natale si tara sa poata supravetui, trasformanduse in scalvi ai capitalismului european. Europa care este condusa de bancheri fanatici care nu fac nimic altceva decat sa distruga clasa muncitoare, adica patura de mijloc ai snei societati moderne aducandui la salarii de mizerie trsfomandui in sclavi moderni din care si dumneavostra faceti parte.Romani ca, duneavoasra sunt multi care isi dezonoreaza tara. NU VA MANIFESTATI PROSTIA SI NESIMTIRA DE CARE DATI DOVADA PE RETELELE DE SOCIALIZARE.

Pierre
Pierre
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Ghita

Ghita, esti prost stai jos!!!!!!

adi
adi
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Ghita

Exact asta a si spus fata ma nene.Ce naiba? nu intelegi si te pui pe comentarii……tipic pentru romania ,,toti ne dam cu parerea despre orice.Asa face ai si la scoala ?daca nu stii lectia stai in banca ta nu ridica mana.

Eugen
Eugen
5 ani in urma cu

Monica Krueger, esti cea mai proasta fiinta din cate exista pe acest pamant. Esti demna de spitalul de psihiatrie , sectia incihsa. Esti rahatul care din fericire , a plecat peste granita Romaniei. Esti demna de toata jalea, frau Monica Kreuger.

radu2000
radu2000
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Eugen

Poate iti pornesti creierul (daca ai, bineinteles…) si atunci o sa intelegi ca scrisoarea este pur si simplu o ironie … Evident o sa realizezi si ca te-ai comportat ca un lobotomizat dar … asta e problema ta proprie.

violeta ionescu
violeta ionescu
5 ani in urma cu

Binefacatoare, Grazia Voastra,Mama Iubitoare,Va imploram in genunchi . . , . Daca aceasta scrisoare este autentica "doamna"trebuie internata de urgent la phichiatrie. Sa nu mai vorbim de ofensarile adresate ronînilor!

dan
dan
5 ani in urma cu

imbecila dracu mai bine du-te si arunca-te in cel mai adinc put
o nenorocita degenerata ca tine nu merita sa faca umbra pamintului
de cind mata inviti pe cineva strain sa faca ordine la noi in casa curva dracu ?
ascunde-te si taci vaca slerozata

Adela
Adela
5 ani in urma cu

Nimeni nu realizeaza ca scrisoarea asta e ironica?

luigi
luigi
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Adela

neah…sunt prea prosti zdrentele astea care nu pricep ce citesc dar se grabesc in a face commenturi…. dar ce vrei sa ceri la o natie cu 60% semianalfabeti……sunt revoltati nebunii dar nici unul nu a priceput ce scrie fata… aviz publicarilor…fata se vede ca are carte si stie ce spune…..daca nu pricepeti mai treceti pe la scoala…macar terminati 8 clase..

marius spanachi
marius spanachi
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  luigi

bravo,Luigi ! toti au vazut TEXTUL nu si contextul ! am uitat sa fim ironici! doar critici!

Alexandra
Alexandra
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  luigi

Sa zicem ca e ironie, dar asta nu explica faptul ca in acea ironie a ei insulta poporul roman. Nici-o ironie sau sarcasm nu trebuie sa foloseasca limbaj insultator,iar faptul ca voi sunteti de acord cu ce spune ea imi face scarba. Ce a zis e bine: nu ne trebuie nici spatiu Schengen si nici euro, dar felul in care a zis-o lasa de dorit. Daca avea atata carte cat ziceti voi ar fi gasit o modalitate foarte inteligenta de a aborda situația, fara sa recurga la un limbaj ofensator.

pilgrim
pilgrim
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Alexandra

chiar e foarte inteligentă abordarea. ca dovadă, cei prea proşti au rămas agăţaţi în ţepii ironiei pentru care nu au organ senzorial !

Alina
Alina
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Adela

Poate au citit doar titlul:)

Angel
Angel
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Adela

Da asa este,e scrisa la "misto"… 😉

Danutz
Danutz
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Adela

Ironia se digera greu, de aia romanul de rand sare ca musca la cacat.

dorudamaschin
dorudamaschin
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Adela

probabil am tampit cu totii !!! unii nu mai stiu sa interpreteze modul de expunere !! se vede ca nu au citit altceva la viata lor in afara de subtitrarea filmelor ! pacat , probabil asa votam si la alegeri

mihai
mihai
4 ani in urma cu
Raspunde lui:  Adela

Nu oricine este capabil sa inteleaga frumusetea si subtilitatile limbii romane—din pacate din cauza(si ei sunt majoritari(vreau sa spun ca sunt prosti) lor avem conducerea ce o avem si situatia in care se afla Romania zilelor noastre

nazistu
nazistu
5 ani in urma cu

eat me!!!

florina
florina
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  nazistu

nu numai ironica dar si inteligent conceputa, ai nevoie de putere si tarie de caracter sa faci public asa ceva, vad aici mult mai mult patriotism decat la unii care i-au criticat scrisoarea

gabi
gabi
5 ani in urma cu

nu stiu zau…..o sa se indure oare sa ne pedepseasca in asa hal?!
oricum, citind comentariile de mai sus am ajuns sa cred ca meritam tot ceea ce ni se intampla.

Crina
Crina
5 ani in urma cu

Nu, nu realizeaza nimeni ca scrisoarea este o IRONIE , si de ce sa ne miram ca ne duc strainii de rapasi ne fura cand e multi prosti..da multi..si culmea..au si acces la internet!

eucineva
eucineva
5 ani in urma cu

la cate comentarii am vazut,unul singur a vazut ca de fapt scrisoarea este o ironie fata de dna in cauza dar……..asa suntem noi,citim printre randuri si apoi aruncam cu bolovanul.seara buna sa aveti

Ana
Ana
5 ani in urma cu

Adela, e un text greu. Nu e pentru toata lumea!!!! Trebuie sa ai mai mult de 4 clase ca sa-l intelegi….
Si vad ca nu sunt prea multi pe aici. Decat cu sub …..

Eugenia
Eugenia
5 ani in urma cu

Sunteti dusi cu pluta. Nu sunteti in stare as deosebiti un gen de scriere de alt gen?
Articolul este scris de Alecs Sepultura si este un PAMFLET!
II da cu tifla lui merkeloaie.
Iar voi ati auzit in gura :))))))))))))

Tudor
Tudor
5 ani in urma cu

Ironică sau nu, spune niște lucruri bune… suntem incapabili ca nație să ne mai curățăm până nu scăpăm de cocalari, pițipoance și hapsâni… poate în vreo 3-4 generații vom vedea zile mai bune. Până atunci nu mă aștept la nimic bun.

ccc
ccc
5 ani in urma cu

ma-ta traieste?

?……

Refuagiata
Refuagiata
5 ani in urma cu

Calmati-va, dragilor! Scrisoarea este cu tenta ironica. Doamna sau domnisoara, a mai postat pe internet o scrisoare cu tot ce se intampla in Germania (si mai exact in oraselul unde dinsa locuieste), legat de faptele si actiunile devastatoare pe care le fac 'refugiatii'. Totul este ironic in aceasta scrisoare, nu va mai suparati!

A.I.
A.I.
5 ani in urma cu

Retarded mentally ill ! F–ck her ! Die bitch !

Iulia
Iulia
5 ani in urma cu

Superb!Gand la gand cu bucurie

Puiu
Puiu
5 ani in urma cu

Nu as fi crezut vre-odata sa vad atatea comentarii neroade. Asta da dovada de inteligenta… ?

Florin
Florin
5 ani in urma cu

Aceasta scrisoare este una ironica.
Bravo Adela de sesizare.

mara
mara
5 ani in urma cu

Ma doare faptul ca, persoane care au acces la internet – deci sepresupune ca au maca 4 clase – nu sant capabile sa inteleaga aceasta

Exceptionala si fina ironie a scrisorii. Sa nu ne mire dece avem alesii pecare-i avem . Nu au priceput ei ? NIMIC !

Acad.Dr.Ing
Acad.Dr.Ing
5 ani in urma cu

„În atenția doamnei academician doctor inginer, cancelar de renume mondial, politician ilustru, Angela Merkel, mama noastră caldă și iubitoare…”
Daca, cei care o criticati pe autoarea articolului, ati fi fost atenti la fraza de mai sus, va dadeati seama din start ca e vorba de o ironie la adresa cancelarului. Lipseste "savant de renume mondial". In rest, fara comentarii!

flor ina
flor ina
5 ani in urma cu

Nu doar IRONIE ci Rafinament, Ce bine ar fi daca' am fi as,a ra'u pedepsit,i …….. dar din pa'cate suntem cu s,aua pe noi s,i ne vor ca'la'ri pa^na' vom ca'dea-n genunchi s,i nici atunci nu vom fi la'sat,i i^n pace!

Ann
Ann
5 ani in urma cu

Mare e gradina ta Doamne………Mai OAMENI BUNI…….nu stiu cine este aceasta "romanca" din Germania ….dar………chiar nu v-ati dat seama cat SARCASM, cata IRONIE ………tipic ROMANEASCA (adica vorba ceea – faci haz de necaz -) izvoraste din scrisoarea ei ??????????? Nu meritati jigniti……pt ca vorbele grele scrise izvorasc , poate , din prea multa dragoste de TARA……….dar…….totusi…….unele sunt prea in batjocura si nu-i frumos……nici crestinesc ….asa cum ne place noua romanilor sa ne credem……

Mihai
Mihai
5 ani in urma cu

Sunt consternat de majoritatea comentariilor…..!dar chiar nu pricepeti IRONIA INTELIGENTA la adresa lui frau Merkal….?Frau Merkal,ajunge….!suportabilitatea poporului roman a atins cotele maxime cu BINEFACERILE OFERITE DE INTERGRAREA ROMANIEI IN "'MAREA FAMILIE EUROPEANA'',si ca drept dovada ca UE este azi MAMA iubitoare si pentru romani,o dovedeste insasi DISTRUGEREA ECONOMIEI AUTUHTONE SI TRANSFORMAREA POPORULUI ROMAN,IN CERSETORI SI SLUGI IN EUROPA CA SI PE INTREG MAPAMONDUL…!Da Frau MERKAL,va multumim pentru ''GRIJA''ce ne-o purtati….DAR,AJUNGE…!

XAX
XAX
5 ani in urma cu

A scris Krueger dar nu cred că va mai scrie. Cui să se adreseze? Unor oameni care nu știu să citească dar știu foarte bine să înjure? Unor oameni care nu știu să distingă o ironie, un pamflet dar se reped să jignească, să insulte? Să se adreseze unui cretin care spune „Du-te fă în …”? N-are rost.

Viorica Bălteanu
Viorica Bălteanu
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  XAX

Ieri, am postat, pe alt portal, dar şi pe pagina mea de Facebook, comentariul de mai jos, :
Din nefericire, tot felul de tolomaci n-au priceput nimic din sarcasmul ucigător, care ar face-o să spumege de furie pe frau Angela Merkel. De-o vreme, mama cretinilor face numai de la tripleți în sus, iar unii sunt postaci taaare vrednici la scris (de obicei, agramat) aiureli, din care se vede că nu înțeleg chiar nimic din ceea ce anevoie citesc. Dar merg la vot, din nenorocire pentru România, de-aceea ne-am scufundat în mocirla fesenistă! Genial textul doamnei Monica Krueger!

Valy
Valy
5 ani in urma cu

intradevar e dificil pt unii in a intelege aceasta scrisoare !! unde s-a ajuns cu intrarea in uniunea europeana ?! … foarte multe persoane ai avut acces la iesirea din tara cu mare usurinta insa cu aceasta ocazie au profitat cei din afara pt a intra si a incepe in a ajuta romania sa se adanceasca cat mai mult in datorii !!! cumva credeti ca ne ajuta nemtii sau italienii de dragul romanilor !!! sa fim seriosi ..
de ar putea ne-ar jupuia de vii ..
de ce nemtii sau mai bine zis PREA ILUSTRATA ANGELA MERKEL cand li s-au adus la cunostiinta datoriile vechi ale Germaniei catre Romania nu au intarziat nici 3 h in a ajunge la bucuresti sa vada cu adevarat acele acte semnate si incercand sa le faca nule !!
Insa ne lasam luati de vb placute auzului si nu vedem realitatea asa cum eee ..
FRATILOR NU VA MAI LASATI LUATI DE VORBELE SPUSE IN VANT DE TOTI , HAIDETI SA INCERCAM CU TOTII SA DAM FOLOS CREIERULUI , neau dus politicienii nostri prea mult cu zaharelul pana ce au reusit sa vanda tara , iar acum cei din afara vor sa ajungem slugile lor !!!

Cu nemtii e ceva de genu : e un banc :: Merge Ion la servici dar cand ajunge la poarta firmei apare seful lui cu un porche ultimul racnet pe piata , la care Ion il admira si i zice patronului , sefule ce masina bengoasa ti-ai tras .. la care acesta ii raspunde , vezi ce mistho e iti place ? la care Ion spune ca DA , vezi spuse sefu . daca o sa o tii tot asa muncind din greu faci ore extra si mai lucrezi si sfarsiturile de saptamana ca si pana acum , anul viitor o sa imi iau una si mai tare !!

FRATILOR SUNTEM ROMANI !! NU VA PERMITETI ,,LUXUL" DE A FI SCLAVII ALTORA !
indotativa cunostintele voastre cu realitatea : a fi ROMAN nu unseamna a fi SCLAV !!

i.sygma
i.sygma
5 ani in urma cu

Băi cretinilor, dacă voi ați înțeles fix pe dos demersul și mesajul doamnei Monica Krueger, foarte limpezi de altfel, înseamnă că vă meritați soarta de sclavi! Cum ar spune un idiot celebru, la fel de incult și agramat ca voi: duceți-vă „dracu’ la muncă” sau citiți „niște almanahe”, altfel vă „ejaculează” societatea.

Dora
Dora
5 ani in urma cu

Oare ,ironia doamnei a fost prea subtila pentru masa de cititori ,lipsiti de logica elementara si mai ales de simtul umorului?Doamnelor si domnilor,incercati macar o inversare a textului scrisorii si ce este negativ considerari pozitiv si invers.

iulianahuchiu
iulianahuchiu
5 ani in urma cu

Pentru i-a,Merkel este Dumnezeul iei…oameni care si-au vindut sufletul /diavolului/ … unde poate ajunge…

Dinu
Dinu
5 ani in urma cu

O scrisoare in tenta anilor de trista amintire , recte una trimisa "iubitei coana Elena". Clar ca buna ziua ca este ironica si chiar subtil acuzatoare, fata de actiunea tiranica ca si precedesoarea sa …E greu sa intelegi, daca nu citesti cu atentie, mai ales ca tonul era foarte explicit. Dar asa suntem noi…aruncam piatra si apoi plangem pe pieptul mortului…Vai !… nu era de vina saracul!!! Vai de noi…saracii!

anatolii
anatolii
5 ani in urma cu

Are urgent nevoie de un psihiatru foarte,foarte, bun pentru ai prescrie un tratament

Ela
Ela
5 ani in urma cu

Bine. O ironie. Un mesaj! Aici iti dai seama cum a fost prostit un popor… Pentru ca majoritatea romanilor sunt "dintr-o bucată", fără manevre josnice acoperite de un limbaj hoț!… Si atunci, ce faci?… Mai scrie… Mai scrie si pentru cel care nu pricepe, nu abandona, ca ei sunt majoritatea… nu răi, doar nerafinați… Deznădăjduiți… asta suntem!…

Invectiva.ro
Invectiva.ro
5 ani in urma cu

"Scrisoarea" este de fapt un pamflet publicat de site-ul http://www.invectiva.ro in data de 16 septembrie 2015. Administratorii nationalisti.ro sint rugati sa faca precizarile de rigoare, legate de drepturile de autor pentru acest text, care apartin in exclusivitate Invectiva.ro.

In caz contrar, ne rezervam dreptul sa actionam in consecinta, pe cale legala.

nicolae
nicolae
5 ani in urma cu

multi prosti in lumea asta
ma doare inima de atata prostie
habar n-au ce citesc
era o vorba candva
unde erai tu cand erau nu stiu cati lei avortul?

Irina
Irina
5 ani in urma cu

Suntem conduși de niște idioți,in jurul nostru numai "pițiponci si pițipoance",care nu știu să citească dar știu să își dea și ei cu părerea …"offff viața este greu fără muzică"

Adrian
Adrian
5 ani in urma cu

Carnati germani poti sa mananci tu cati vrei,daca vrei poti sa tii bagi si undeva,nu ma intereseaza,berea germana e buna si aia.Dar esti atat de naiva,si proasta(scuza expresia),pai ce au facut europenii si americanii:au distrus toata economia si produsele autohtone din fiecare tara, ca sa ne bage pe gat produsele lor.Din granarul europei,am ajuns sa importam graul,ca al nostru nu bun,ca nu are nu stiu ce calitati si altele,e mai bun al lor ca hibrid si plin de chimicale,puii nostri nu sunt buni-sunt mai buni aia germani si congelati pe deasupra.as putea continua cu exemplele,dar nu are rost.
Asa domnita draga trezeste la realitate si nu mai pupa in cur atat europenii,ca nu vin sa te ajute asa mult,au propriul lor interes ca ROMANIA SA FIE IN UE,nu pt binele nostru,ci ñt al lor.

delilah
delilah
5 ani in urma cu

Vai, ce oameni!
Nu pot sa cred ca sunt atat de multi care nu au vazut ironia!

gerules
gerules
5 ani in urma cu

Majoritatea comentatorilor la text(ironic si excelent de patriotic)se pare ca nu au ajuns la 7 clase.Asta a facut asa zisul Stat Romanesc de dupa '89,a redus timpul dedicat studiului in scoli si a desfiintat efectiv menirea acesteia,transformand noua generatie in monstrii din somnul ratiunii lor.Acestia se pare ca citesc numai ce scrie deasupra magazinelor si la colturi de strazi.

VIORICA
VIORICA
5 ani in urma cu

o tradatoare

Caraiani Tania
Caraiani Tania
5 ani in urma cu

La cine va referiti cand spuneti "tradatoare"??? Imbecilul care a pus acest titlu de articol trebuie IMPUSCAT .El este ori tradator,ori imbecil ca si cei care nu sesizeaza ironia sau se exprima fara sa fi citit ,pentru ca tot articolul este o IRONIE la adresa lui MERKEL.

justinianus
justinianus
5 ani in urma cu

Aceasta scrisoare este demna de ironia lui Tudor Arghezi! Bravo madam, ai lovit dusmanul cu arme civilizate! Imi place ultimul rand! Grozav! Eu pe asta.. nu-l scot din Klaun Ciolanis!!

a_sorien
a_sorien
5 ani in urma cu

La inceput era bine de mentionat , " a se citi de cei cu mai mult de 10 clase si un IQ de macar 90 " !!!!

adi
adi
5 ani in urma cu

Pentru stimabilii care nu au inteles;fata se referea la faptul ca pedeapsa pentru refuzarea cotelor de refugiati [taierea fondurilor ue] o sa afecteze mai mult hotii de la conducere.Sunt multe de inteles fata a sintetizat foarte bine situatia actuala pentru cei ce stiu sa citeasca printe randuri.Sa sari ca ars si sa spui ca te simti jignit inseamna ca ori nu ai inteles ori faci parte din randul celor care fura. ps.Prostii nu suporta autoironia

Adrian
Adrian
5 ani in urma cu

Geniala scrisoarea.
E O MASINA DE DETECTAT PROSTIA.


Autoarea este ironica si vrea sa spuna ca ne doare undeva de sanctiunile Europei in cazul in care nu primim cotele de imigranti.

Viorel Lăcustă
Viorel Lăcustă
5 ani in urma cu

Cât de idiot să fii să nu realizezi că scrisoarea e ironică? Să fim pedepsiți aşa ar fi ideal idioților care dați cu parul în sutoarea scrisorii.

Petru Duman
Petru Duman
4 ani in urma cu

Intimplaaa-ni-s-ar toaateee si multee aalteleee! Amin! Foarte buna! Da, da, iobagi pe mosia lui Culae, Klaus inseamna Nicolae. Exact ce ne dorim, asta cere. Cred ca daca zdreanta de Merkel ar citi asa ceva, ar face spume, constatind ca-n Romania mai sint destui oameni inteligenti care sa nu accepte tata mizeria si toate ordinele ei aberante si mai si rid de ea. Din pacate nu astfel de oameni, inteligenli si ironici, ne conduc, ci slugoi precum Iohannis, Ciolos si altii asemenea lor.