O profesoară le-a dat elevilor un test în puterea nopții. Liceenii se pregăteau să doarmă

Pentru că nu avea suficiente note puse în catalog, un dascăl s-a gândit să-și testeze elevii la o oră nepotrivită.

Decizie radicală luată de o profesoară din București, care a decis să-și testeze elevii la o oră înaintată a nopții. Dascălul, de Economie, s-a gândit să vadă cum stau învățăceii de la liceul Economic „Hermes” cu materia predată. Numai că testul a fost anunțat la ora 22.41, atunci când mulți dintre elevi se pregăteau să se culce. Motivația a fost legată de lipsa notelor din catalog la această materie, așa că testul on-line a fost anunțat pe grupul de Whatsapp.

Mai mult, elevii nu au avut prea mult timp să se dezmeticească, pentru că au avut la dispoziție doar 15 minute pentru a rezolva lucrarea de control, conform Antena 3. „Având în vedere că toată lumea trebuie să aibă 3-4 note, vă rog pe toţi să daţi testul online, accesând linkul de mai jos. Fiind contra cronometru, aveţi la dispoziţie 15 minute. Succes!”, a fost mesajul prin care profesoara a explicat ce a determinat-o să apeleze la această măsură radicală în puterea nopții.

A doua zi, elevii aveau cursuri online, așa că la ora respectivă se ocupau cu diverse activități recreative sau se pregăteau să se bage în pat pentru a se culca. Uni dintre ei au prins curaj și i-a semnalat dascălului situația anormală. „Bună seara. Doamnă, este ora 11 (noaptea), majoritatea dorm la ora aceasta. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar acum trebuie rezolvat?”, a transmis unul dintre liceeni.

Apărată de subsecretarul din Ministerul Educației

Jean Badea, subsecretar în Ministerul Educaţiei, a avut o reacție legat de acest subiect pe contul de Facebook: „Sunt 15 minute din momentul în care fiecare elev pornește testul. Presupun ca este vorba despre un test care urma să fie susținut ziua următoare”, a spus oficialul.

Alexandru Rădulescu, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, i-a trimis o fotografie cu nota obţinută de unul dintre elevi – 7 – dovadă că testul a fost făcut chiar în acea seară de elevi.

Cazul a fost semnalat pentru sursa citată de elevi, dar şi de Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.