O profesoară de la Harvard este acuzată de transfobie de către propriii colegi, pentru că refuză să folosească termenul de „persoană însărcinată” în loc de mamă

Carole Hoover, profesoară de biologie la Harvard a fost acuzată de „transfobie”, pentru că respinge termenul de „persoană însărcinată” și insistă să se refere la persoane ca bărbați sau femei, relatează Daily Mail.

Hoover, un cadru didactic valoros și premiat, aflat de 20 de ani la catedra Universității Harvard, s-a declarat frustrată de atmosfera din mediul academic, care încurajează profesorii să folosească o terminologie politic corectă, dar care are prea puțin de-a face cu știința.

Ea a relatat că profesorii sunt decurajați de la folosirea termenilor „bărbat”, respectiv „femeie”, pentru că sunt considerați ofensatori de către „comunitatea LBGT și transgender”.

„M-am simțit foarte frustrată pe perioada ultimilor cinci ani. Totul a fost gradual: această ideologie a infiltrat știința, chiar și clasa mea într-un anumit grad”, a menționat ea la Fox News. Hoover (foto) a spus că materia ei se concentrează pe hormoni și comportament, sexualitate și diferențele dintre sexe.

„Parte a științei este să învețe despre realitate. Și realitatea este că sunt doar două sexe – bărbătesc și feminin – și aceste sexe sunt desemnate de gameții pe care-i producem. Ovule sau celule mai mici. Și așa știm că o persoană este bărbat sau femeie. Și ideologia spune că biologia nu e mai importantă decât cum se simte cineva sau ce sex simte că are”, a continuat ea.

Situația nu este cu mult diferită decât în alte părți. Bunăoară, jurnalista Katie Herzog a relatat că la facultatea de medicină a Universității California profesorii se tem să recunoască faptul că există doar două sexe, pentru că sunt considerați „transfobi”. Mai rău, cei care au instaurat acest regim de teamă nu sunt alți profesori, ci chiar studenții respectivei instituții.

Aceștia au făcut liste cu profesorii care nu respectă liniile ideologiei woke.

Remarcile profesoarei Hooven au fost criticate dur, vineri, de către Directorul Grupului de Lucru pentru Diversitate și Incluziune al Universității Harvard, Laura Simone Lewis.

Ea s-a declarat „consternată” de declarațiile profesoarei de biologie, pe care le-a numit „transfobice și dăunătoare”.

„Să fie clar: dacă respecți diversele identități de gen și urmărești să folosești pronumele corecte, atunci știi că persoane cu diverse genuri/sexe pot rămâne însărcinate, inclusiv bărbați transgender, persoane intersex și persoane neconforme din punctul de vedere al genului. Asta nu e prea greu de înțeles pentru studenții de medicină. Limbajul inclusiv precum „persoane însărcinate” demonstrează respect pentru toată lumea care are abilitatea de a rămâne însărcinată, nu doar femeile cis. Este vital să-i învățăm pe studenții la medicină limbajul inclusiv, pentru că sigur vor interacționa cu persoane care se identifică în afara spectrului binar al genului”, a spus Lewis.

Reamintim că Parlamentul European a adoptat Raportul Matic, unde se menționează că există posibilitatea ca bărbații transgender să rămână însărcinați. Dintre români, documentul a fost votat doar de reprezentanții USRPLUS. – r3media.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *