fbpx
MEDICALȘTIRI BUZAU

O olimpică națională, proaspăt admisă la medicină, vinde legume în piață după ce a dat bacalaureatul!

Diana 1024x768 1

Premiată la Olimpiada Națională de Biologie, proaspăta absolventă a liceului preferă să vândă legumele crescute de părinți decât să se odihnească pe laurii academici.

Diana Necula, o tânără absolventă a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” din Buzău, a renunțat temporar la viitorul său promițător în medicină pentru a-și ajuta familia. Chiar dacă a fost premiată la Olimpiada Națională de Biologie și a fost admisă la prestigioasa Facultate de Medicină din București, Diana a ales să vândă legume la o tarabă în Piața Centrală din Buzău.

Diana a muncit din greu în solarele familiei de la Gherăseni, ajutându-și părinții la cultivarea legumelor pe care le comercializează apoi în piață. Chiar și în condiții dificile, cum ar fi frigul sau ploaia, tânăra nu a ezitat să se implice activ în activitățile familiei sale.

Deși mama Dianei este directoare la Școala din Gherăseni, ea nu se limitează doar la activitatea din cadrul instituției școlare, ci lucrează și în grădina din curtea casei lor, producând legume proaspete și sănătoase. Fiica sa, Diana, preia apoi aceste legume și le vinde cu mândrie în Piața Centrală din Buzău.

Această decizie de a se implica activ în afacerea familială a devenit un exemplu pentru alți tineri din zonă. Chiar dacă aceștia nu au performanțele academice ale Dianei, tânăra îi încurajează să se implice în activitățile familiei lor, arătându-le că munca în agricultură poate fi o sursă de învățare și satisfacție personală, în ciuda provocărilor.

Diana Necula reprezintă un model de determinare și sacrificiu pentru mulți tineri, care de obicei ar alege să se bucure de momentul absolvirii și să se odihnească pe laurii academici. Cu toate acestea, ea a demonstrat că valoarea muncii în familie și sprijinul reciproc sunt la fel de importante ca și succesul academic.

Această poveste impresionantă a fost salutată și apreciată în comunitatea locală, iar Diana a devenit un exemplu de urmat pentru cei care înțeleg importanța valorilor tradiționale și a implicării în viața familiei.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.