O nouă victorie pentru Olguta Vasilescu. Ce taxă a reușit să elimine

Olguța Vasilescu bifează o nouă victorie! Mii de români vor fi scutiți de plata acestei taxe datorită fostului ministru. Este vorba despre taxa pe apa de ploaie.

Astfel, craiovenii nu vor mai plăti această taxă.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Craiova de astăzi s-a votat eliminarea de la plată a apei meteorice pentru utilizatorii casnici – persoanele fizice, asociaţiile de proprietari/locatari, suprafeţele utilizate în scop productiv/comercial cu specific agricol.

Apa de ploaie nu va mai fi taxată după ce Lia Olguţa Vasilescu şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu, au propus Guvernului României un text de modificare a legii,

Citiți și:  Demisia momentului în România!

Lia Olguţa Vasilescu:

”Prin OUG 114/2018 au fost abrogate mai multe articole din Legea 241/2006 care fusese modificata, la rândul ei, printr-o iniţiativa a unor parlamentari PNL şi obliga Companiile de Apa sa factureze apa meteorica.

Acum, administraţiile locale pot opta dacă se mai facturează sau nu la cetăţeni. Apa meteorica a fost scoasă din facturile craiovenilor, in 2014, când eram primar.

Conform Legii adoptate la propunerea PNL, ea ar fi trebuit reintrodusă, obligatoriu, de toate companiile de apa din România. Împreuna cu primarul Craiovei, Mihai Genoiu, am propus Guvernului României un text de modificare a acestei legi printr-o ordonanţa de urgentă care s-a adoptat in ultima şedinţa de Guvern de anul trecut.

Citiți și:  PSD, acuzaţii GRAVE: Guvernul Cîțu pune la cale cel mai mare JAF din istoria modernă a țării

Aşadar, consiliile locale au acum posibilitatea de a scoate din facturile cetăţenilor apa meteorica, iar Craiova a anunţat deja ca o va face, pregătind, in acest sens, o HCL.

Ma bucur ca am putut contribui la o măsura care ajuta cetăţenii romani! Reamintesc ca şi TVA la apa, pentru servicii de canalizare, irigaţii etc a coborât la 9 la suta, tot ca urmare a unei iniţiative a PSD.#guvernaresiadministratiepsdinfolosulcetatenilor”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile