fbpx
POLITICA

O nouă victorie pentru Olguta Vasilescu. Ce taxă a reușit să elimine

munca olguta vasilescu nd 125

Olguța Vasilescu bifează o nouă victorie! Mii de români vor fi scutiți de plata acestei taxe datorită fostului ministru. Este vorba despre taxa pe apa de ploaie.

Astfel, craiovenii nu vor mai plăti această taxă.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Craiova de astăzi s-a votat eliminarea de la plată a apei meteorice pentru utilizatorii casnici – persoanele fizice, asociaţiile de proprietari/locatari, suprafeţele utilizate în scop productiv/comercial cu specific agricol.

Apa de ploaie nu va mai fi taxată după ce Lia Olguţa Vasilescu şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu, au propus Guvernului României un text de modificare a legii,

Lia Olguţa Vasilescu:

”Prin OUG 114/2018 au fost abrogate mai multe articole din Legea 241/2006 care fusese modificata, la rândul ei, printr-o iniţiativa a unor parlamentari PNL şi obliga Companiile de Apa sa factureze apa meteorica.

Acum, administraţiile locale pot opta dacă se mai facturează sau nu la cetăţeni. Apa meteorica a fost scoasă din facturile craiovenilor, in 2014, când eram primar.

Conform Legii adoptate la propunerea PNL, ea ar fi trebuit reintrodusă, obligatoriu, de toate companiile de apa din România. Împreuna cu primarul Craiovei, Mihai Genoiu, am propus Guvernului României un text de modificare a acestei legi printr-o ordonanţa de urgentă care s-a adoptat in ultima şedinţa de Guvern de anul trecut.

Aşadar, consiliile locale au acum posibilitatea de a scoate din facturile cetăţenilor apa meteorica, iar Craiova a anunţat deja ca o va face, pregătind, in acest sens, o HCL.

Ma bucur ca am putut contribui la o măsura care ajuta cetăţenii romani! Reamintesc ca şi TVA la apa, pentru servicii de canalizare, irigaţii etc a coborât la 9 la suta, tot ca urmare a unei iniţiative a PSD.#guvernaresiadministratiepsdinfolosulcetatenilor”.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.