O nouă metodă de înșelăciune face victime. Infractorii au renunţat la metoda „accidentul” şi folosesc metoda „COVID-19”

Luni, 6 aprilie, în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei 5 Constanţa au fost sesizaţi de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracţiunea de înşelăciune.

Femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia şi care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău şi ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie. Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-şi seama ca a fost victima unei tentative la infracţiunea de înşelăciune.

Poliţiştii vă recomandă să nu oferiţi niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, să nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora și să sesizaţi cea mai apropiată secţie de poliţie sau apelaţi 112 dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *