[ O nouă „boală misterioasă” face ravagii: „Unii au leșinat sau au avut convulsii” ]

Cel puțin o persoană a murit și 227 au fost spitalizate de o boală neidentificată în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, relatează jurnaliștii de la BBC.

Greață și pierderea cunoștinței, printre simptome

Pacienții au prezentat o gamă largă de simptome, de la greață până la crize și pierderea cunoștinței, au spus medicii. Oficialii indieni din domeniul sănătății încă investighează cauza bolii, care a făcut ravagii în orașul Eluru, în weekendul trecut.

India, cea mai afectată țară din cauza crizei COVID
Această boală misterioasă se suprapune peste pandemia de coronavirus, India fiind țara cea mai afectată de COVID-19 din lume, după SUA.

Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state – cu peste 800.000 de cazuri de COVID-19, are al treilea cel mai mare număr de cazuri din India. Însă nu Covid-19 pare a fi cauza spitalizărilor în weekend.

Ministrul sănătății statului, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au fost testați negativ la coronavirus.

Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au avut convulsii”, a declarat un ziarist la spitalul guvernamental Eluru pentru ziarul Indian Express.

157 persoane sunt spitalizate
Șaptezeci de persoane au fost externate, în timp ce alte 157 sunt încă tratate, au spus oficialii.

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului ca și cauză după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit. Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este”, a declarat Srinivas. Opoziția a cerut însă o anchetă și insistă că este vorba despre contaminare.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu