ALERTA Se pregătește o acțiune radicală. O mare putere mondială a ridicat de la sol zeci de avioane militare

China face cea mai puternică mișcare și pare că se pregăește de o acțiune radicală. Semnalul venit de la Beijing este unul îngrijorător, mai ales că vorbim de avioane militare. Este vorba de 38 de astfel de aparate chineze care au invadat spațiul aerian al unui important stat.

China trimite o undă de îngrijorare după ce Taiwanul a făcut un anunţ cutremurător. Mai exact, s-au putut observa zeci de avioane militare chineze care au zburat nestingherite. Taiwanul a anunţat că 38 de avioane militare chineze au zburat vineri în zona sa de apărare aeriană – cea mai mare incursiune de până acum de la Beijing, relatează BBC.

Ministerul apărării a declarat că aeronavele au intrat în zona sa de identificare a apărării aeriene (ADIZ) de două ori. Taiwanul a răspuns trimiţând avioane şi folosind sistemul de rachete.

Citiți și:  Se PROFEȚEȘTE o alianță INCENDIARĂ la nivel mondial

China vede Taiwanul ca o provincie separatistă, dar Taiwanul se consideră un stat suveran.

„China s-a angajat fără voie în agresiuni militare, afectând pacea regională”, a declarat sâmbătă premierului taiwanez Su Tseng-chang.

Acțiune strategică a Chinei
În urmă cu câteva zile, au fost prezentate noile echipamente din dotarea forţelor aeriene ale Chinei. Astfel, au putut fi observate tehnologii ultramoderne, de la drone cu o lungime de 15 metri până la avioane de vânătoare consacrate războiului electronic. Prezentarea respectivă are loc pe fondul tensiunilor cu SUA şi Taiwanul, în contextul în care Beijingul speră să finalizeze până în 2035 modernizarea forţelor sale armate, conform informațiilor transmise de afp.com

Între principalele noutăţi expuse marţi la salonul „AirShow China”, organizat la Zhuhai, în sudul ţării, se numără drona de mari dimensiuni WZ-7 (14 metri lungime), destinată misiunilor de recunoaştere şi patrulare maritimă.

Citiți și:  China trimite o undă de șoc la nivel mondial. Amenințare FARA PRECEDENT

China a prezentat J-16D, avion de vânătoare consacrat războiului electronic, adică exploatarea sau distrugerea emisiilor radio şi sistemelor de comunicaţie ale adversarului. Experţi citaţi de media chineze a spus că acesta poate ataca instalaţii radar sau sisteme de avertizare şi comandă aeropurtate (AWACS). Atât drona, cât şi avionul de vânătoare, aflate deja în serviciu activ, „vor juca un rol major în Strâmtoarea Taiwan şi în Marea Chinei de Sud„, a declarat pentru sursa menționată analistul militar chinez Song Zhongping.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *