O mare putere din Europa se pregătește de război! Cu ce va ataca Iranul

Marea Britanie este pregătită să atace Iranul în cazul în care situația va degenera. Pregătirile Marii Britanii vin în contextul în care, în urma asasinării generalului iranian Qassem Soleimani, Iran a lansat un atac cu rachete balistice asupra trupelor americane.

Publicația The Sun a scris că Londra va sări în sprijinului marelui ei aliat, Washington, în cazul în care situația dintre SUA și Iran va degenera. Marea Britanie va interveni prin activarea flotei de submarine a Regatului Unit. Flota este formată din submarine din clasa Astute, echipate cu rachete de croazieră Tomahawk.

Un submarin este deja pregătit

Unul dintre aceste submarine este pregătit să intervină în cazul în care este nevoie. În plus, publicația menționează că în Irak, unde a murit generalul iran în urma unui atac cu dronă lansat de americani în apropierea aeroportului din Bagdad, au fost deplasați luptători ai unităților speciale de elită. Misiunea lor este aceea de a participa la eventuale operațiuni de salvare.

Militarii britanici au primit ordin de a întări dispozitivul de apărare

Publicația The Times notează că cei 400 de militari britanici aflați deja în Irak pentru a-i instrui pe soldații armatei irakiene, au primit ordin de a întări dispozitivul de apărare a ambasadelor străine din Bagdad. Iar dacă situația se agravează, unitatea britanică va primi arme grele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.