O lume nebună și degenerată, la Paris bărbații urinează legal pe stradă!

Mai multe pisoare amplasate pe strazile din Paris, ecologice insa complet expuse, au starnit un val de indignare din partea locuitorilor, informeaza luni Reuters.

Unul dintre aceste „urinoirs” de culoare rosu-aprins instalate pe Ile Saint-Louis, nu departe de catedrala Notre Dame, cu vedere la ambarcatiunile turistice care trec pe Sena, a provocat in mod special indignare. Localnicii au sesizat primaria solicitand indepartarea acestuia si intentioneaza sa intocmeasca o petitie in acest sens.

“Nu este necesar sa amplasezi ceva atat de indecent si de urat intr-o zona cu o mare insemnatate istorica”, a declarat proprietara unui magazin de arta venetiana. „Este in apropierea celei mai frumoase cladiri de pe insula, Hotel de Lauzun, unde a locuit Baudelaire”, a povestit Paola Pellizzari, in varsta de 68 de ani, cu referire la poetul francez din secolul al XIX-lea. Ea s-a declarat ingrijorata si pentru ca pisoarul, inslalat la circa 20 de metri de o scoala primara, “incita la exhibitionism”„

Creatorul „Uritrottoir” – o combinatie intre cuvintele franceze care semnifica urinal si trotuar – a declarat ca a pus la dispozitie o „solutie ecologica pentru urinarea in spatiul public”.

Dispozitivul este de fapt o cutie, deschisa in partea din fata, decorata cu un ghiveci in partea superioara si care contine paie ce transforma urina in compost utilizat in parcuri si gradini.

Insa, localnicii din Ile Saint-Louis sustin ca recipientul, care nu este dotat cu niciun fel de gard, ar afecta aspectul cartierului ultra-sic.

„Este oribil”, a declarat proprietarul unei galerii de arta situate in apropiere, care nu a dorit sa-si divulge numele. „Ni s-a spus ca trebuie sa acceptam asta, insa este complet inacceptabil. Distruge mostenirea insulei. Oamenii nu se pot comporta decent?”, a adaugat barbatul de 50 de ani.

Primarul arondismentului 4, Ariel Weil, a subliniat insa necesitatea acestor dispozitive. Autoritatile din Paris au amplasat patru astfel de toalete in zone in care urinarea in spatiul public a reprezentat o problema, a cincea urmand sa fie instalata in curand. “Daca nu facem nimic, barbatii vor continua sa urineze pe strazi”, a spus el. “Daca deranjeaza lumea, vom gasi un alt loc”, a adaugat edilul.

Unii locuitori au considerat chiar ca aceste toalete publice au caracter discriminator. „Au fost instalate pe baza unei presupuneri sexiste: barbatii nu se pot controla (din punct de vedere al vezicii urinare) si ca urmare intreaga societate trebuie sa se adapteze”, a declarat Gwendoline Coipeault, reprezentanta grupului feminist Femmes Solidaires. “Spatiul public trebuie transformat pentru a provoca un disconfort cat mai mic. Este absurd, nimeni nu trebuie sa urineze pe strazi”, a adaugat ea.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU