O instanță federală a zguduit FDA: Documentele privind vaccinul Pfizer trebuie publicate în 8 luni, NU 75 de ani

Un judecător federal din Texas a solicitat joi, 6 ianuarie, Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) să facă publice datele pe care s-a bazat pentru a autoriza vaccinul anti-COVID-19 al Pfizer, impunând un calendar drastic accelerat care ar trebui să conducă la publicarea tuturor informațiilor în aproximativ opt luni.

Un punct în favoarea transparenței. O solicitare a unei instanțe federale din Texas solicită publicarea documentelor FDA privind aprobarea Pfizer cu aproximativ 75 de ani și patru luni mai repede decât a declarat FDA că ar putea fi nevoie pentru a finaliza o astfel de cerere.

Poziția FDA a venit după ce un grup de medici și oameni de știință a solicitat publicarea a aproximativ 450.000 de pagini de materiale despre vaccinul Pfizer, în temeiul Freedom of Information Act.

FDA trebuie să publice documentele în baza cărora a oferit undă verde vaccinului Pfizer în 8 luni
Instanța „concluzionează că această cerere este de o importanță publică primordială”, a scris judecătorul districtual american Mark Pittman din Fort Worth, care a fost numit în funcție de fostul președinte Donald Trump în 2019.

Citiți și:  FDA spune că poate publica dosarul de aprobare a vaccinului Pfizer până în 2097

FDA nu a contestat faptul că avea obligația de a face publice informațiile, dar a susținut că biroul său FOIA, cu personal redus, are posibilitatea de a examina și a elibera doar 500 de pagini pe lună, deci nu poate să publice toate documentele în termen de opt luni de zile.

Transparența privind vaccinul anti-COVID-19 ar putea să convingă scepticii să se vaccineze
În loc să producă 500 de pagini pe lună – calendarul propus de FDA – el a ordonat agenției să predea 55.000 de pagini pe lună. Asta înseamnă că toate datele despre vaccinurile Pfizer ar trebui să fie publice până la sfârșitul verii și nu, să zicem, până în anul 2097, relatează Reuters.

Citiți și:  FDA spune că poate publica dosarul de aprobare a vaccinului Pfizer până în 2097

Chiar dacă FDA nu vede lucrurile astfel, Pittman a făcut o mare favoare agenției – și țării – prin accelerarea eliberării de documente. A face publice informațiile cât mai curând posibil ar putea ajuta la calmarea îngrijorărilor scepticilor față de vaccinuri și la convingerea că produsul imunizator este sigur.

În ordinul său, Pittman a făcut și el un semn de aprobare cu privire la acest aspect, incluzând un citat al regretatului senator John McCain, care a spus că secretul administrativ excesiv „alimentează teoriile conspirației și reduce încrederea publicului în guvern”.

Sursa: evz.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu