fbpx
INTERNATIONALSTIRI

O “femeie” transsexuală a câștigat în premieră Miss Olanda 2023

https cdn kiosk api

Un bărbat biologic, Rikkie Kolle, în vârstă de 22 de ani, a fost aleasă Miss Olanda 2023. Este prima „femeie” transgender care obține acest titlu.

Kolle nu este o figură necunoscută în lumea modelingului olandez. Ea a participat, de asemenea, la programul de televiziune Holland’s Next Top Model în 2018. A ajuns în cele din urmă în finală, fiind a fost a doua „femeie” transgender care a participat la acest program: în 2015, Loiza Lamers a câștigat programul, notează nos.nl.

Juriul Miss Olanda spune că Kolle a radiat pe tot parcursul emisiunii și a făcut cele mai multe progrese dintre toate participantele în procesul care a dus la aceasta. Candidatele la Miss Olanda au trecut în prealabil printr-un program de pregătire, în cadrul căruia au mers, printre altele, în Curaçao.

“Ea are o poveste puternică, cu o misiune clară”, a spus juriul în timpul finalei. “Juriul este convins că organizației (Miss Olanda, n.r.) îi va face plăcere să lucreze cu această tânără”.

Pe lângă felicitările obișnuite, pe rețelele de socializare pot fi citite și comentarii critice. “Aș minți dacă aș spune că nu mă afectează deloc”, a declarat Kolle anul trecut despre astfel de reacții într-un interviu acordat lui Robbert Rodenburg.

Kolle poate folosi titlul de Miss Olanda timp de un an și va participa la concursul Miss Universe, care va avea loc pe 14 ianuarie anul viitor, la New Orleans. Ea este a doua „femeie” transsexuală care participă la concursul internațional. Modelul spaniol Angela Ponce și-a reprezentat țara în finală în 2018.

Prima „femeie” transsexuală care a participat la o competiție națională a fost Jenna Talackova, în Canada, în 2012. Ea a fost inițial respinsă de organizația națională, dar în cele din urmă i s-a permis să candideze. Nu a reușit să treacă de finala națională.

Miss Univers este organizat anual din 1952. Până în prezent, doar o singură olandeză a câștigat premiul: Angela Visser, în 1989.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

2 comentarii

  1. Alta blasfemie in care o spurcaciune dereglata arunca cu noroi in ceea ce ar trebui sa fie o femeie!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: