O femeie din Marea Britanie face dezvaluiri cutremurătoare despre tinerele ISIS. Ce spune e înspăimântător:

1160 (1)

O tânără din Marea Britanie, care s-a alăturat grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, împreună cu cei cinci copii ai săi, în căutarea soțului ei, a denunțat ‘mentalitatea de gangster’ a femeilor alături de care a locuit, relatează canalul de televiziune britanic Channel 4.

Shukee Begum a mers în Siria cu cei cinci copii ai săi în căutarea soțului ei, Jamal al-Harith, un fost deținut de la Guantanamo, care plecase cu 18 luni înainte să lupte de partea jihadiștilor Statului Islamic, potrivit aceluiași post de televiziune, citat de France Presse.

În vârstă de 33 de ani și licențiată în drept, tânăra britanică a călătorit în Siria cu singurul scop de a-și convinge soțul să revină în Regatul Unit, a asigurat ea.

‘Am văzut informații că gruparea Statul Islamic merge din rău în mai rău (…). Așa că am decis să încerc să-l conving’, a declarat ea pentru Channel 4.

Ea a fost cazată la început într-o casă controlată de jihadiști în orașul sirian Raqqa, ‘capitala’ Statului Islamic, cu alte zeci de femei și copii. ‘Era o mentalitate de gangster printre aceste femei singure. Purtau discuții violente despre război și crime’, a detaliat ea.

‘Ele stăteau împreună, se adunau la computerele lor pentru a vedea înregistrări cu Statul Islamic (…). Nu era pentru mine’, a mai spus tânăra britanică.

După ce și-a găsit soțul, care a refuzat să părăsească Siria, liderii grupării Statului Islamic s-au opus plecării ei.

Shukee Begum își dorește ca femeile care vor să se deplaseze în teritoriile controlate de Statul Islamic să fie conștiente ‘că nu vor putea să plece de acolo cu ușurință’.

În cele din urmă, ea a reușit să scape, iar acum trăiește în apropiere de granița turcă, de unde speră să poată reveni în Marea Britanie.

Potrivit cifrelor oficiale, peste 700 de britanici luptă în regiunile controlate de Statul Islamic în Siria și Irak, dintre care aproximativ 300 s-au întors în Regatul Unit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *