O femeie de 38 de ani A MURIT în urma vaccinării cu serul AstraZeneca. Ancheta este în curs

A fost deschisă o anchetă după ce o femeie de origine britanică, în vârstă de 38 de ani a decedat în urma unui ”episod trombotic grav” după ce a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca.

Identitatea femeii nu a fost dezvăluită, însă se știe faptul că aceasta a fost spitalizată într-o unitate de terapie intensivă a Spitalului General din Nicosia, după ce a prezentat simptome de formare a unor cheaguri sanguine, la câteva zile după vaccinarea cu prima doză de Vaxzevria a laboratorului anglo-suedez AstraZeneca, la 6 mai, la Paphos.

Autorităţile cipriote au deschis o anchetă pentru a stabili dacă „incidentul trombotic grav” în urma căruia femeia a murit a avut legătură cu vaccinarea. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va efectua, de asemenea, propria investigaţie, a declarat Charalambos Charilaou, purtătorul de cuvânt al organizaţiei cipriote a serviciilor de sănătate.

Citiți și:  ATENTIE pentru cei care au facut acest VACCIN. EMA anunta ca face noi analize legate de EFECTELE adverse

În total, autorităţile cipriote investighează în prezent patru cazuri de cheaguri de sânge, trei la pacienţi cărora li s-a administrat o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul căruia i s-a administrat Pfizer.

Aproape 49% din populaţia cipriotă adultă a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin anticovid, iar 21% din populaţie a fost vaccinată complet.

Sursa: antena3.ro

LASA UN COMENTARIU