O bucată din Autostrada Lugoj – Deva S-A PRABUSIT. Aceasta trebuia inaugurată luna viitoare

Un rambleu de pe lotul 3 al autostrazii Lugoj – Deva a luat-o la vale. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dispus un control şi a tras deja primele concluzii, conform economica.net.

Rambleul de 70 de metri lungime şi 11 metri lăţime a căzut joi dimineaţa, iar în prezent constructorul s-a mobilizat pentru a remedia deteriorarea, au spus pentru economica.net reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva este unul dintre cele mai avansate aflate în construcţie, fiind realizat 80% şi programat să fie inaugurat la finele acestui an, cel târziu anul viitor.

„Cea mai recentă acţiune de control a fost trimisă pe şantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj –Deva, în urma apariţiei unei surpări a terasamentului pe o lungime de 70 de metri şi o lăţime de 11 metri. Echipa de control de la faţa locului urmează să evalueze situaţia în vederea stabilirii cauzelor care au produs evenimentul şi să prezinte un raport.

Pana in prezent au fost desfasurate actiuni de control privind calitatea lucrarilor (echipe formate din specialisti ai CNAIR SA si CESTRIN) pe santierele autostrazilor Lugoj-Deva si Sebes-Turda.

Principalele probleme identificate au fost: calitatea slaba a materialelor, mobilizarea insuficienta a constructorilor si calitatea neconforma a unora dintre lucrarile executate.

Au fost emise rapoarte cu problemele constatate si s-au dispus masuri contractuale de remediere.

CNAIR SA a adus cu aceasta ocazie la cunostiinta Constructorilor si Consultantilor ca in cazul in care nu remediaza rapid deficientele, masurile contractuale de penalizare pot merge pana la rezilierea contractelor din culpa Antreprenorilor”, se arata intr-un comunicat emis de CNAIR.

Data de începere a lucrărilor a fost 27 noiembrie 2013 iar cea pentru finalizarea lor era, conform contractului, 27 mai 2016. Noul termen pentru terminarea lucrărilor, precizat pe site-ul CNAIR, este luna august 2017.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/