O avertizare sumbră: Noile tulpini de coronavirus înseamnă o NOUA PANDEMIE

Principaul consilier medical din Franţa, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că probabil va fi nevoie de un al treilea blocaj naţional pentru a combate coronavirusul din ţară, descriind noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”, conform BBC.

Delfraissy a cerut acţiuni rapide ale guvernului, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea de noi variante ale coronavirusului.

Prof Delfraissy a spus că datele arată că noua variantă mai transmisibilă detectată în Regatul Unit reprezintă acum între 7-9% din cazuri în unele regiuni franceze şi va fi greu de oprit.

El a spus că ţara se află într-o situaţie mai bună decât altele din Europa, dar a descris noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”.

„Fără reglementări mai stricte, ne vom găsi într-o situaţie extrem de dificilă de la mijlocul lunii martie”, a avertizat consilierul într-un interviu acordat televiziunii BFM.

Numărul deceselor provocate de virus a depăşit 73.000 duminică în Franţa.

Sursa: zf.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.