O afecțiune NEUROLOGICA rară a fost asociată cu infecția COVID-19 în 21 de țări din lume

Cercetătorii continuă să investigheze efectele COVID-19, inclusiv pe cele neobișnuite, iar o nouă analiză a descoperit o legătură între infecție și o afecțiune neurologică rară.

Mielita transversă acută (Acute transverse myelitis sau MTA) este o inflamație a măduvei spinării care poate cauza durere, paralizie și probleme senzoriale. Afecțiunea a fost identificată la 43 de cazuri de adulți diagnosticați cu COVID-19 din 21 de țări, iar vârstele pacienților au variat de la 21 până la 73 de ani. Totodată, 3 cazuri de copii au fost descoperite, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

Un studiu amplu a arătat că nu există nicio legătură între anestezia epidurală și riscul crescut…Analiza a colectat date din cercetări și studii de caz anterioare, iar potrivit echipei de cercetători acestea sunt suficiente pentru a justifica o investigație mai detaliată. În orice an obișnuit, incidența pentru mielita transversă acută este estimată la doar 1,36 până la 4,6 cazuri la 1 milion de oameni.

Citiți și:  Florin Zamfiresc, fara speranță! „Guvernele nu se mai tem de revolta populară. Înseamnă că bătălia e pierdută”

În schimb, de-a lungul unei perioade de 10 luni, incidența pentru mielita transversă acută în rândul pacienților cu COVID-19 a ajuns la 0,5 cazuri la 1 milion, astfel alarmând oamenii de știință.

O complicație neurologică frecventă a infecției COVID-19
„Am descoperit că mielita transversă acută este o complicație neurologică frecventă a infecției COVID-19. Majoritatea cazurilor (68%) au o latență de 10 zile până la 6 săptămâni care ar putea indica complicații neurologice post-infecțioase mediate de răspunsul gazdei la virus”, au explicat cercetătorii.

Noile cercetări confirmă ceea ce știam deja despre COVID-19 și complicații neurologice. Boala a fost asociată cu numeroase probleme ale sistemului nervos, precum efectul de „ceață cerebrală”.

În aceste 43 de cazuri, leziuni ale măduvei spinării au dus la tetraplegie sau paraplegie, precum și alte probleme asociate precum incontinență urinară. Analiza a fost elaborată după ce un caz a fost descoperit în Panama, potrivit Science Alert.

Încă o confirmare a faptului că încă nu înțelegem totul despre COVID-19
„Analiza confirmă faptul că mielita transversă acută nu este o complicație neurologică neobișnuită asociată cu infecțiile COVID-19 din lume, probabil responsabilă pentru 1,2% din toate complicațiile neurologice cauzate de coronavirus”, au concluzionat oamenii de știință.

Citiți și:  CEL MAI IMPORTANT EXPERT SUD-AFRICAN PE CORONAVIRUS: „SCOPUL VACCINURILOR ESTE DE A CONTROLA ȘI UCIDE O MARE PARTE A POPULAȚIEI”

Având în vedere că mielita transversă acută este cunoscută ca o afecțiune mediată de imunitate (cauza principală este neclară, însă sistemul nostru imunitar și procesele inflamatorii din corp sunt implicate), cercetătorii sugerează că există unele posibile mecanisme imunitare care ar putea explica modul în care SARS-CoV-2 duce la mielita transversă acută.

Studii mai ample ar putea ajuta la găsirea mai multor răspunsuri. Deocamdată, analiza este doar încă o confirmare a faptului că încă nu înțelegem totul despre COVID-19.

Sursa: descopera.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!