In numele “Romaniei democratice”, un deputat PNL cere DESFIINTAREA Serviciului de Telecomunicatii Speciale

În urmă cu câteva săptămâni, întreaga Românie era scandalizată de ineficienţa autorităţilor în ceea ce priveşte localizarea exactă şi în timp util a avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, fapt ce s-a soldat cu moartea pilotului Adrian Iovan si a studentei Aurelia Ion. Profitând de acest scandal, USL a cerut ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să nu se mai afle sub controlul Palatului Cotroceni. Acum însă, un deputat liberal merge mai departe, insistând ca acest serviciu special să fie desfiinţat în totalitate.

”În lumina crudă aruncată asupra STS de bâlbâielile în localizarea terminalelor telefonice a celor care s-au prăbuşit în Munţii Apuseni, mă adresez dumneavoastră, stimaţi colegi, cu rugămintea ca atunci când vom avea în faţa ochilor legea de trecere a STS în componenţa MAI, să facem un pas mai departe, şi anume să desfiinţăm, prin lege, STS. România democratică nu are nevoie de o excrescenţă dubioasă precum STS, aflată, se vede, în sfera de influenţă a unei instituţii (Preşedinţia, prin intermediul CSAT) la rândul său incontrolabile. Nu avem nevoie de un serviciu secret ce oferă servicii ce ar putea să fie acoperite de către alte instituţii şi organisme, într-un mod mai transparent şi mai eficace”, a afirmat în urmă cu câteva zile deputatul liberal Radu Zlati.

Citiți și:  ALERTA. ORDIN de la Bruxelles: s-a introdus un nou tip de marcaj pe certificatul verde!

radu zlati

Radu Zlati, în vârstă de 54 de ani, s-a născut în Mediaş si este în prezent deputat PNL de Gherla. Se descrie pe sine ca fiind “monarhist ca opţiune personală, liberal prin structură şi vocaţie, cu accente conservatoare îmblânzite de conştiinţa faptului că toate sunt efemere la scară geologică”.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este organul central din România care organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile prevăzute prin lege. Instituția este organizată după o structură militară și face parte din sistemul național de apărare. Prin telecomunicații speciale se înțelege transmisii, emisii sau recepții de date (semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natura prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice) pentru utilizatori menționați de legislația în vigoare. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  ALERTA. ORDIN de la Bruxelles: s-a introdus un nou tip de marcaj pe certificatul verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.