Număr record de cazuri pentru țara lăudată că a eradicat Coronavirusul

Peste 200 de noi cazuri zilnice au fost raportate!

Premianta la nivel mondial pentru modul în care a eradicat Covid, Noua Zeelandă este luată prin surprindere de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri, pentru prima dată în pandemie.

Noua Zeelandă au depășit, sâmbătă, pragul de 200 de cazuri Covid, pentru prima dată în timpul pandemiei de coronavirus. Mai exact, vorbim de 206 noi infectări cu varianta Delta a virusului raportate în orașul Auckland, cel mai populat din Noua Zeelandă. Orașul a intrat în lockdown de la jumătatea lunii august, iar acum se luptă cu un nou focar de Covid-19.

Locuitorii NU vor intra în izolare
Totuși, prim ministrul anunță că locuitorii nu vor mai fi ținuți izolați. „Nu îi vom ține pe locuitorii din Auckland izolați în Auckland în această perioadă, pur și simplu nu putem face acest lucru”, a declarat prim-ministrul Jacinda Ardern.

Vezi si: Ce se întâmplă în Waterford, Irlanda în cea mai vaccinata regiune din lume?

78% dintre neozeelandezii cu vârsta de peste 12 ani au fost complet vaccinați, în timp ce 89% au primit o primă doză de vaccin până vineri, anunță Ministerul Sănătății neozeelandez.

Situația este suprinzătoare, în contextul în care statul fusese lăudat la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19. Totuși, Noua Zeelandă continuă să fie în topul țărilor cu cele mai puține decese cauzate de Covid – cu un număr de 31 de morți.

Vezi si: Ce conține VACCINUL? Big pharma nu își asumă responsabilitatea! Reputat medic: Nu avem garanții contra cancerului și mutațiilor genetice. VIDEO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *