Nucleara zilei. Iohannis, ORDIN DIRECT pentru CCR dupa decizia CEDO in cazul Kovesi. Breaking news


Președintele Klaus Iohannis a avut o ieșire extrem de dură în plină pandemie de coronavirus în România. Șeful statului a dat de pământ cu cei de la CCR după decizia luată în favoarea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. CEDO a spus că ex procurorul șef a fost dat afară abuziv în 2018 din fruntea instituției.

Ieșire extrem de dură a președintelui Klaus Iohannis, în plină pandemie de coronavirus în România. Șeful statului a vorbit după o întâlnire cu oamenii de afaceri. Iohannis i-a atacat dur pe cei de la PSD după decizia CEDO în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

Klaus Iohannis, anunțuri de ultimă oră
Șeful statului a făcut anunțuri de ultimă oră. „Astăzi CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei CCR de îndepărtare din fruntea DNA. Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat atunci, CCR a decis revocarea sa din funcție la propunerea unui ministru al Justiției de foarte tristă amintire.

O asemenea decizie a CEDO nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR este și mai puternic zdruncinată. CCR face parte din ansamblul autorităților statului. Are obligația de a revizui deîndată nu doar această decizie, dar și alte decizii, fie ele și politice. La referendumul din 2019 au spus că trebuie modificate anumite atribuții ale CCR.

Actualul Parlament care e dominat de partidul care a patronat demiterea doamnei Kovesi continuă să facă lucruri grave. PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă pentru a-i discredita pe toți. Nu mă aștepta ca azi după decizia CEDO PSD să se grăbească să ancheteze de ce a fost posibil acest lucru. Românii vor sancționa PSD pentru tote aceste acțiuni extrem de grave”, a tunat Iohannis.

LASA UN COMENTARIU