NUCLEARA -MAGISTRATI ANCHETAȚI din cauza dosarului Tel Drum, al lui Liviu Dragnea

Procurorul-șef al Secției de Investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a explicat, joi seară, de ce structura de parchet a cerut transmiterea dosarului „Tel Drum” de la DNA, precizând că vizează presupuse fapte săvârșire de mai mulți magistrați, respectiv trei procurori și cinci judecători.

„Solicitarea de la Direcția Nțaională Anticorupție a unui dosar amplu mediatizat s-a întemeiat pe competența specială a Secției, respectiv presupuse fapte săvârșite de mai mulți magistrați. Este vorba de trei procurori și cinci judecători”, a declarat Gheorghe Stan, procurorul-șef al Secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

Săptămâna trecută, șeful DNA Călin Nistor anunța că DNA a sesizat procurorul general pentru ca acesta să decidă care parchet, dintre DNA şi Secţia de anchetă a magistraţilor, este competent să efectueze urmărirea penală. Nistor a mai spus și că DNA a transmis o copie a dosarului către Secţia de anchetă.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.