NU va mai lasati PACALITI de Politia Rutiera atunci cand va opreste!

Politia-Rutiera1

Acestea sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un politist atunci cand va opreste:

1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia, sa ti-o arate).2. Sa-ti spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat si ce cauta ei, sa zicem, alcool, benzina sau dude).
3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
4. Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).
5. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv(asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate).
6. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda, deci puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.
7. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112(Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti abuzat de echipajul care v-a oprit.
8. Fiti intelegatori cu politistul, totusi sta pe strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze), sunt, mai nou.

Politistii de pe radare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:

A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar care sa aiba vizele la zi.
B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.
C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina ministerului de interne, legitimatie care sa fie vizata.
D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate „ordinul de serviciu”. Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.

Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar, dar faptul ca-l mai intrebi de ele de cele mai multe ori duce la un simplu avertisment pentru tine, pentru ca… ghiciti?
De multe ori, aceste acte nu prea se gasesc asupra echipajului. (sursa: cyd.ro)

VEZI SI: CUM VERIFICĂ POLIȚIA ROMÂNĂ TELEFOANELE: OAMENII LEGII VOR PUTEA TRECE PESTE PAROLELE FACEBOOK!

7 comments

  1. al 3-lea articolde mai jos (Iată când are voie sa te oprească polițistul rutier! Astea chiar nu le ştiai)neaga totul ce scriati in articolul de mai sus !
    ?????? RAHAT ! Hotariti-va odata …

  2. mancatori de rahat..

  3. Copie dupa certificatul metrologic , „ordinul de serviciu” , Legitimatia care atesta …… nu il obliga nimeni pe politist sa ni le arate daca le cerem .. doar daca contestam amenda si se ajunge in instanta acolo unde se vor cere aceste documente …
    daca e filtru cu siguranta nu iti va spune pe ce strazi se desfasoara acel filtru …

  4. Bravo Fane.Asa este

  5. Asa este, ce lege sau regulamen il obliga sa nu le arate noua ? Nici una din cate stiu decat superiorii si instanta. Ati auzit de secretul de serviciu ?

  6. Total pe langa acest articol. Poti cumva specifica si normele legale care prevad cele spuse in acest articol? eu zic ca nu pentru ca nu exista aceste norme legale. Astea probabil sunt visele avute de cel care a facut acest articol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *