NU TE LASA PACALIT! Afla aici intreaga schema a inselaciunii prin metoda “Coletul”

colet

In urma analizarii materialului probator administrat de politisti din cadrul Sectiei 6 politie rurala Merei, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa  Judecatoria Buzau a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de un teleormanean in varsta de 24 ani, pentru inselaciune.

Din verificarile efectuate de politisti, a reiesit faptul ca suspectul in timp ce se afla pe raza localitatii Ulmeni, a reusit sa induca in eroare o localnica in varsta de 84 de ani, sub pretextul ca are un colet cu aparatura electronica pentru fiul ei. Victima i-a inmanat suma de 600 lei, constatand la scurt timp ca a fost inselata, fapt pentru care a sesizat politia. Politistii contiuna cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale si recuperarea prejudiciului, suspectul aflandu-se in exercitarea unei pedepse privative de libertate pentru fapte cu mod de operare asemenator.

Politistii buzoieni va recomanda sa nu fiti incantati cand vi se propun oferte in aparenta profitabile, intrucat unele dintre acestea sunt incercari ale infractorilor de a face rost de diferite sume de bani pacalind populatia cinstita! Pentru a nu deveni victime ale inselaciunilor, prin diferite alte ,,metode”, politistii va reamintesc un minim de masuri de autoprotectie:

Nu dati dovada de credulitate atunci cand sunteti contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentati ai diferitelor firme sau chiar rude; / Apelati imediat ruda respectiva (pe numarul pe care il cunoasteti) pentru a verifica aspectele aduse la cunostinta telefonic; / Manifestati prudenta si verificati daca ceea ce vi se comunica prin telefon este adevarat prin apelare la serviciile de informatii clienti de la operator;

Nu dati curs solicitarilor venite din partea persoanelor pe care le cunoasteti doar prin intermediul telefonului sau persoanelor care pretind ca va cunosc rudele si le pot transmite diferite sume de bani sau colete;

Nu achitati niciodata sume in avans pentru ridicarea unor colete sau premii;

Nu comunicati niciodata informatii personale confidentiale (CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc);

Daca totusi sunteti victima a unor astfel de fapte, sesizati imediat Politia pentru a fi demarate verificarile ce se impun. (sursa: NewsBuzau)

VEZI SI: 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.