Nu se mai ascunde. Putin ofera DETALII despre implicarea Rusiei in SIRIA

putin3-600x300

Rusia acorda, in Siria, ajutor militar exclusiv armatei legitime a presedintelui Bashar al-Assad, a declarat liderul rus Vladimir Putin, intr-un interviu acordat jurnalistului american Charlie Rose, pentru posturile de televiziune CBS si PBS, in ajunul celei de-a 70-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, informeaza agentia de presa TASS.

„In ceea ce priveste prezenta noastra in Siria, aceasta se exprima la ora actuala in livrari de arme pentru guvernul sirian, instruirea de personal, acordarea de ajutor umanitar poporului sirian”, a spus Putin, subliniind ca in Siria „exista doar o armata legitima: armata presedintelui Siriei, Assad”.

Vladimir Putin a subliniat ca Rusia respecta Carta ONU, adica principiile de baza ale dreptului international, conform caruia un ajutor sau altul, inclusiv militar, poate si trebuie sa fie acordat exclusiv guvernelor legitime, cu acordul sau la solicitarea lor, sau in urma deciziei Consiliului de Securitate al ONU. „In acest caz, avem de-a face cu o solicitare din partea guvernului sirian pentru acordarea de ajutor tehnico-militar, ceea ce Rusia face in cadrul unor contracte internationale absolut legale”, a declarat liderul rus.

Citiți și:  Tensiune MAXIMA. Opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi, a aterizat la Moscova dupa OTRAVIRE. Risca sa fie arestat

Putin a subliniat ca, „in opinia unor parteneri internationali, fortele lui Assad lupta impotriva opozitiei”. „In realitate, armata lui Assad lupta impotriva organizatiilor teroriste”, a spus presedintele Rusiei, citat de Agerpres.

Liderul rus a amintit ca Moscova le propune cooperare tuturor tarilor din regiune. „Incercam sa cream un fel de structura de coordonare. (…) Am informat in legatura cu aceasta SUA, iar John Kerry (seful diplomatiei americane) a avut o discutie consistenta cu ministrul nostru al afacerilor externe, Serghei Lavrov. La randul lor, militarii nostri discuta pe marginea acestui subiect”, a mai declarat presedintele Federatiei Ruse. (sursa – akatual24.ro)

VEZI SI: Filmul cu care ISIS si-a INGROZIT inamicii. Realizat cu tehnici de la Hollywood – VIDEO

16 vizualizări
Citiți și:  Cine se află pe noua listă „de ucis” al lui Vladimir Putin? Dezvăluirile unui spion rus

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU