Nu posta NICIODATĂ aceste 10 lucruri pe Facebook

Înainte de a apăsa butonul „postează” pe Facebook, ar fi bine să te întrebi dacă informaţia pe care doreşti să o faci publică ţi-ar putea crea probleme în viitor.

Iată ceva dintre pericolele concrete la care te expui în momentul în care divulgi prea multe informații personale.

  1. Date personale importante

În primul rând, ar trebui să te ferești să publici orice fel de date care țin de securitatea personală și financiară. Aici sunt incluse, evident, detaliile bancare, parolele sau simple indicii pentru parole, adresa de acasă, numărul de telefon și, în general, orice fel de informație care ar putea fi folosită pentru a-ți fi furată identitatea. În această categorie intră și pașaportul, buletinul sau carnetul de șofer.

  1. Orice are cod de bare

Dacă tot vorbim despre documente sensibile, biletele cu coduri de bare intră, evident, și ele în această categorie. Să luăm cazul lui Chantelle din Perth, Australia, care a făcut neinspirata mișcare de a publica un selfie cu un bilet care i-a adus un câștig de 825 de dolari. Singura problemă e că a inclus codul de bare în poză, iar acesta a fost folosit pentru a i se fura banii, potrivit The Independent.

  1. Locurile în care mergi

E o idee proastă și să dai prea multe informații legate de planurile tale. Să zicem că pleci într-o vacanță și, firește, vrei ca prietenii tăi să știe asta și eventual să te invidieze puțin. E suficient să pui poze, nu e nevoie să specifici și cât vei fi plecat sau să îți dai check-inuri obsesiv.

Acest lucru e valabil și dacă te afli în orașul natal. Nu e necesar ca toată lumea să știe unde te afli în fiecare moment al zilei. Dincolo de faptul că e enervant pentru prietenii tăi inocenți, posibilii infractori ți-ar putea învăța obiceiurile.

  1. Nemulțumiri legate de locul de muncă

Au existat o mulțime de cazuri în care oamenii au fost dați afară de la locul de muncă din cauza a ceea au publicat pe Facebook. În multe situații, a fost vorba de statusuri sau poze pe care angajatorii le-au considerat nepotrivite. Imaginează-ți ce s-ar putea întâmpla dacă șeful tău ar citi un status în care te plângi de cât de insuportabil e. Nici măcar nu e nevoie să îl ai la prieteni ca să ajungă la el. E suficient să ai în listă un coleg care nu are neapărat cele mai bune intenții. Astfel de chestiuni nu se pun pe Facebook sau pe orice rețea socială, ci maximum se discută cu persoanele apropiate, în privat.

  1. Poze cu copiii sau informații despre ei

E firesc să fii mândru de odrasla ta, dar nu e necesar să îi documentezi orice mică realizare și să publici poze cu ea în absolut toate ipostazele grandioase. În afară de faptul că, pentru prietenii tăi, bulina roșie primită la grădiniță de copilul tău nu reprezintă motiv de sărbătoare, îl expui multor pericole. De asemenea, e de evitat și să divulgi pe internet la ce grădiniță sau școală merge și ce program are. Iar acest lucru e valabil și pentru copiii altora. Dacă tot vrei să pui o fotografie drăguță cu un copil, asigură-te că ai acordul părintelui în prealabil.

  1. Prea multe detalii despre viața personală

În acest caz, nu se poate spune că te expui (neapărat) unor pericole foarte mari, dar te expui căderii în ridicol. E în regulă să împărtășești evenimente din viața ta, dar ar trebui să o faci cu o măsură. E în regulă să povestești, de exemplu, o întâmplare amuzantă cu partenerul de viață, dar nimeni nu vrea să știe detalii intime despre viața voastră, și nici nu trebuie să îți ții toată lista de prieteni la curent cu cadourile pe care vi le faceți sau cu certurile și împăcările săptămânale.

Viața personală nu include, desigur, doar cele întâmplate după ușa dormitorului. Oamenii nu trebuie să știe nici câți bani ai, nici de la ce branduri îți cumperi hainele, nici ce sortimente de mâncare îți decorează zilnic farfuriile care ajung imortalizate în poze pentru Instagram. Vei părea lăudăros și antipatic.

  1. Comentarii politice sau despre subiecte sensibile

Manifestările extremiste în social media ți-ar putea face multe probleme, indiferent dacă sunt legate de politică, rasism, homosexualitate, religie sau alte subiecte care nasc monștri. Dacă nu ești avizat în domeniu și nu ai argumente puternice, e de preferat să fii reținut, pentru că atenția pe care o vei atrage asupra ta nu va compensa posibilele consecințe negative.

De asemenea, sunt de evitat și glumele sau comentariile ofensive la adresa anumitor categorii sociale. Chiar dacă ție ți se par hilare, riști să lezezi pe cineva și să te pui într-o lumină nefavorabilă în mediul business, de exemplu.

  1. Atacuri la persoană și bârfe

Lucrurile sunt foarte simple: dacă ai o problemă cu cineva, ar fi bine să discuți asta strict cu persoana respectivă. Tentativele de umilință publică spun mai multe despre tine decât despre persoana cu care ai un conflict și vor atrage aprobare doar de la cei care au același obicei prost de a-și spăla rufele în public. Indiferent dacă formulezi un atac direct sau subtil, pasiv-agresiv, nu vei găsi astfel o rezolvare a situației.

  1. Anumite tipuri de fotografii

Din păcate, oamenii gândesc în stereotipuri, așa că îți va fi greu să mai pari credibil la birou dacă te expui astfel, indiferent de cât ești de profesionist. În această categorie intră și pozele de la petreceri, în care se poate observa că uneori te bucuri de viață ca orice om de rând. Nu e condamnabil faptul că, de exemplu, consumi alcool ocazional, dar șeful și colegii de muncă nu ar trebui să vadă poze cu tine într-o astfel de ipostază. Dacă îi dai unui om și cea mai mică oportunitate să își schimbe părerea despre tine în rău, o va face.

  1. Păreri și recomandări pentru care nu ești avizat

Dacă nu ești medic, ar trebui să te abții de redactarea unor eseuri despre cum încearcă guvernul să ne otrăvească prin pastilele convenționale sau despre cum vaccinurile provoacă autism. Chestiunile acestea sunt mult mai complexe decât par și nu ai nicio șansă să ajungi expert în domeniu citind articole de pe site-uri adepte ale teoriei conspirației sau vizionând documentare. Prin urmare, nu ar trebui să dai mai departe recomandări de care nu ești nici tu sigur. – Sursa: playtech.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

8 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile