Nu, nu este o glumă. Începe TESTAREA ANALĂ!

Autoritatile chineze au inceput sa foloseasca prelevari anale pentru a testa persoanele care sunt la risc sa se imbolnaveasca de COVID-19. Prin aceasta metoda, China vrea sa creasca rata depistarii coronavirusului in populatie.

Autoritatile au efectuat prelevari anale saptamana trecuta, in cartiere din Beijing in care s-au confirmat contaminari cu noul coronavirus, potrivit CCTV, o metoda folosita de asemenea in cazul persoanelor plasate in carantina.

Mici focare de COVID

Focare mici, depistate in utimele saptamani, au condus la plasarea in carantina a mai multor orase din nordul tarii si la campanii masive de testare in care s-au prelevari de probe din gura si nas.

Metoda prelevarii unor probe anale „poate creste rata depistarii persoanelor infectate„, deoarece virusul persista mai mult timp in anus decat in caile respiratorii, declara pentru CCTV un medic de la Spitalul Youan din Beijing, Li Tongzeng.
CCTV anunta duminica faptul ca aceste prelevari anale urmeaza sa nu fie folosite la fel de larg ca celelalte metode de depistare, deoarece aceasta metoda „nu este practica”.

In contextul in care bilantul pandemiei creste in lume, China a impus masuri mai stricte la sosirea pe teritoriul chinez, cu scopul de a mentine transmiterea virusului pe plan intern cat mai aproape de zero.
Restrictii inasprite

Beijingul a inasprit, de asemenea, restrictiile pe plan intern si a anuntat ca reduce – incepand de joi – accesul in capitala al persoanelor cu un risc mediu sau mare de a se contamina, cu scopul de a reduce raspandirea noului coronavirus in perioada Anului Nou chinezesc.
Persoanele care sosesc in China sunt obligate sa prezinte rezultatul a multiple teste si sa stea in carantina cel putin 14 zile, in hoteluri desemnate. De asemenea, numeroase orase si regiuni impun masuri suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *