Nu exista rromi, exista TIGANI! Astept amenda de la Statul ROMAN…

Nu există rromi, există ţigani. Acest nume, cu derivaţiile sale, este folosit de mai toate ţările pentru a denumi etnia la care facem referire: zingari, tsigans, zigeuner, cigani, cikani etc.

La noi, în schimb, eşti pasibil de o amendă usturătoarte dacă te adresezi membrilor acestei etnii cu numele de ţigan/ţigani, nume pe care, culmea culmilor, tocmai aceştia le folosesc atunci când fac referire la ei înşişi.

S-a tot afirmat că termenul de “rromi” crează confuzii cu cel de “români”. Da, aşa este, se crează o confuzie, una pericolasă, în contextul în care ţiganii şi românii reprezintă două etnii distincte, cu aspecte culturale diferite, limbi diferite şi, element extrem de important, aflate pe praguri de civilizaţie diferite.

Autorităţile de la Bucureşti fac din nou dovada faptului că se află în slujba oricui altcuiva, mai puţin a poporului român, acceptând, susţinând şi, practic, impunând tuturor asociarea românilor cu ţiganii. Prin această atitudine se mai surpă un pic de la temelia acestei ţări.

Nu am înţeles niciodată de ce o etnie trebuie să plătească pentru “integrarea” alteia în contextul secolului XXI.

Prin faptul că ţiganii solicită, ba chiar consideră normal să fie ajutaţi cu bani, servicii etc pentru a ajunge la conduita celorlalte etnii din România, se discriminează singuri, poziţionându-se pe o scară inferioară în procesul evolutiv al civilizaţiei umane.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Eu, cetăţean român, nu sunt de acord ca din bugetul de stat să fie alocate fonduri pentru ţiganii care nu au fost în stare să procure certificate de naştere copiilor lor pentru a beneficia de serviciile medicale ale pediatrilor (în schimb, au de la 5 copii în sus per cuplu). Eu, ca cetăţean român, nu sunt de acord ca ţiganii să aibă locuri rezervate în instituţiile de învăţământ.

Eu cetăţean român, aş vrea ca ţiganii ajunşi pe aeroport, expulzaţi, de pildă, de Franţa, pentru ilegalităţi, să fie puşi la muncă în România, nu lăsaţi să se îmbarce în primul avion înapoi către Paris. Mai vreau ca Fiscul să-şi facă treaba, să nu mai văd mii de turnuleţe pe palatele tigăneşti din zeci de localităţi şi maşini de sute de mii de euro în curţile acestora, toate, evident, “făcute din bani cinstiţi, din vânzarea de fier vechi”…

Vreau ca banii să meargă către olimpicii noştri, către profesorii ce au salarii mizere, către medici, către cercetare, agricultură, către dotarea armatei, către muzee şi programe culturale ce au ca scop susţinerea ROMÂNISMULUI, către pensionari şi către tursim.

Citiți și:  Bătaie ca-n Vestul Sălbatic. Războaiele între interlopi terorizează România

Programele de integrare şi informare nu vor modifica niciodat gena nomadă pe care ţiganii o au, caracterul migrator, de etnie ce se “hrăneşte” din munca altora.

Nu voi uita niciodată scena dintr-un reportaj TV în care, o ţigancă ce locuia într-un adevărat palat, urla din toţi rărunchii că primăria din localitate a făcut un abuz tăindu-i ajutorul social, afirmând că “eu sunt cetăţean european şi am drepturi”. Până la drepturi ai şi nişte obligaţii, pirando….

Eu sunt ROMÂN, fac parte dintr-un popor, care, cu bune şi cu rele, are o istorie milenară AICI, în primul spaţiu sedentar al Europei, sunt urmaş al creatorilor culturii Cucuteni, ai primilor agricultori şi meşteşugari ai acestui continent, apoi ai dacilor lui Dromihete, Burebista şi Decebal şi ai valahilor lui Mircea. Istoria nu-mi dă voie să fiu confundat cu un ţigan!

Nu îi voi numi niciodată rromi, ci ŢIGANI! Aştept amenzile de la statul ROMÂN! De Valentin Roman

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Saiyan
Saiyan
7 ani in urma cu

M*****E TIGANILOR

GANGA NICOLAE
GANGA NICOLAE
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Saiyan

FIECARE DA CE ARE IN EL MAI BUN ASA-I?

gogu
gogu
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Saiyan

m..e matii

nedgg
nedgg
7 ani in urma cu

Folosirea termenului "rrom" e aberanta si chiar neconstitutionala. Imi ingradeste dreptul la libera exprimare si ma obliga sa folosesc un cuvat care nu face parte din limba mea materna si nici din limba tarii in care locuiesc. Desigur "rrom" inseamna "tigan" dar IN LIMBA TIGANEASCA. Ce-ar fi acum sa ne oblige grecii sa-i numim "ellines", ungurii sa le zicem "moghior", albanezii-"shquiptar", olandezii- "dutch" etc. SA NE OBLIGE !!!???

toptranslationsro
toptranslationsro
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  nedgg

Plus ca, in momentul in care ii numim "rromi", simtim automat nevoia sa ne definim si pe noi, spre a nu fi confundati!…

Vlad
Vlad
7 ani in urma cu

Nu trebuie să dorim moarte țiganilor. Sub nicio formă nu trebuie să se ajungă la acest lucru. Ce trebuie să facem este să ne trezim instinctul de conservare a valorilor proprii, iar organele de ordine să fie mai dure. Câte palate au acești țigani și parcă nimeni nu îndrăznește să ii ia la rost. Îi iau la rost autoritățile, dar și ele se mulțumesc cu șpagă ca să tacă din gură. Se înțeapă la rețeaua de curent dar firma de electricitate din oraș nu face absolut nimic. Face, ne încarcă pe noi pentru consumul lor. Se urcă în mijloace de transport fără bilet. Șoferul chiar îi așteaptă când fug să-l prindă. Dacă o doamnă în vârstă e în aceeași situație, șoferul nu se mai sinchisește să aștepte. La fel e și cu amenzile și cu tot. Așadar, nu contează cum le spunem noi ori ce le spunem. Important este să acționăm dur și corect. Dar să acționăm și nu să pălăvrăgim pe forumuri/bloguri etc.

maria
maria
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  Vlad

Ai dreptate,am frustrari din cauza lor. Din pacate,nu-l putem invia pe Antonescu. Deci…ce propui?

lEO
lEO
7 ani in urma cu

V-ati gandit vreodata de ce Dumnezeu le-a dat acestor asa zisi oameni culoarea excrementelor umane ?

etnie imputita
etnie imputita
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  lEO

eu chiar mam gandit la asta,culoarea e diferita ca tu sa iti dai seama de cine trebuie sa te feresti

ion de la sat
ion de la sat
7 ani in urma cu

Tigani,ciori etc.Niste gunoaie.

ganga nicolae
ganga nicolae
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  ion de la sat

ca si tine de altfel
cine crezi ca ahotarat pentru tine sa te nasti roman si nu rrom sau tigan???

Andrei
Andrei
6 ani in urma cu

Ca o copmletare la articol as intreba de unde sunt atatia bani la nuntile alea de dureaza "3 zile si enspe mii de nopti" si chiar nimeni nu se intreaba daca banii acestor oameni sunt impozitati?

Imi este pur si simplu scarba cand vad un manelist slinos cum se scalda in bani,aur si masini de lux iar un doctor ajunge in situatii jenante ca trebuie sa ceara mita pentru a se intretine pentru ca , credeti-ma nu s-ar injosi la asa ceva daca veniturile sale ar fi pe masura studiilor.

Este o parere a mea si un semn de intrebare pentru voi.

O zi buna!

saxonu
saxonu
6 ani in urma cu

RROM, e o anumita specie de tigani. Asa cum sunt oltenii romani, moldovenii romani, etc. Cum sunt la tigani, caldararii, aurarii, corturari, asa sunt si tiganii rromi si sinty. Deci, cum ar fii, ei tot tigani sunt si vor sa fie numiti ca atare…doar ca, s-ar putea sa se supere Iiescu ca-l tot jignim …asta pt cine nu stie ce e un tigan sadea si Iliescu si Udrea si exemplele ar putea continua. Tiganul e tigan pana moare!!!

unu
unu
5 ani in urma cu
Raspunde lui:  saxonu

Ivanovici e mai mult jidan bolsevic.Dupa sursele mele.

whimsy
whimsy
5 ani in urma cu

Antițigănismul își are rădăcinile în Evul Mediu. De ce oare?

Zoica Apahidean
Zoica Apahidean
5 ani in urma cu

ADEVARAT.

Petru
Petru
5 ani in urma cu

Pana la revolutie eu nu am auzit aberatia asta cu RROM. Intre ei pot sa-si puna ce porecle vor, eu tot tigani o sa le spun.
Si inca ceva, pentru mine, tigan nu este neaparat o rasa, ci un tip de comportament.
Sunt extrem de multi romani cu apucaturi de tigan.

cineva
cineva
5 ani in urma cu

tot tigani din parlament (iliescu,nastase…) sunt cei care au dat denumirea de romi.ei primesc ajutor social pe viata iar noi muncim ca fraierii pentru ei