NU ESTE O GLUMA. Scenariul SOC care ar putea aduce SFARSITUL LUMII. „Suntem într-o situaţie fără prcedent“

Schimbările climatice ne duc spre ce e mai rău. Sfârșitul lumii e mai aproape ca oricând. Cercetătorii vin cu un scenariu șocant. 30 de ani. Atât va mai supraviețui pământul.

Raport devastator al oamenilor de știință. Ultimele cercetări și descoperiri ale acestora sunt de-a dreptul horror. Omenirea este în mare pericol din cauza schimbărilor climatice. Sfârșitul e mai aproape ca oricând. Ar putea veni în următoarele trei decenii dacă nu se iau măsuri urgente.

Raportul, publicat de Centrul Naţional al Climei din Australia, conturează un scenariu apocaliptic care ar putea deveni realitate până în 2050, potrivit iflscience.com. Raportul avertizează asupra unui risc existenţial pentru civilizaţie […] care are consecinţe negative permanente asupra umanităţii, care nu pot fi niciodată anulate.

Specialiștii mai spun că este o situație fără precedent în istoria omenirii, cu temperaturi pe care populaţia nu le-a mai experimentat niciodată până acum. Cercetătorii propun un plan, numit „scenariul din 2050”, pe care şefii statelor lumii ar trebui să îl pună în practică în doar trei decenii.

Scenariile sunt extrem de sumbre. 55% din populaţia globală suferă mai mult de 20 de zile pe an din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Se observă că America de Nord este lovită de evenimente meteorologice extreme, inclusiv incendii, secetă şi căldură extremă. Musonii din China nu reuşesc să aducă umiditatea necesară, aşa că marile râuri ale Asiei s-au uscat practic, iar precipitaţiile din America Centrală sunt la jumătate din nivelul altor decenii.

Și ţările din Africa de Vest se luptă cu secetă severă 100 de zile pe an, iar ţările mai sărace nu sunt în măsură să lupte cu această problemă. În cel mai rău scenariu, există o mare probabilitate ca civilizaţia umană să ajungă la capăt, se mai arată în studiu.

Autorii recomandă naţiunilor să examineze urgent posibilitatea construirii unui sistem industrial cu emisii zero şi de a reduce emisiile de carbon pentru a proteja civilizaţia umană Cifrele arată că dacă limităm încălzirea globală la 1,5° C în loc de 2° C, potrivit acordului de la Paris, am putea avea un viitor, dar trebuie acţionat cât mai repede.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *