Nu e Afganistan! E Poliția Capitalei!

Atentat la sănătatea publică, în chiar ”buricul” Capitalei, pe Calea Victoriei. Acolo unde sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucrești a ajuns o adevărată ruină și un focar de infecție, după cum o arată pe deplin imaginile intrate în posesia noastră!”

Iar în această situație halucinantă s-a ajuns după ce, pe 29.07.2008 era semnat contractul nr. 17097, în valoare totală de 57.840.239,12 lei. Și care avea drept obiectiv ”Consolidarea și modernizarea sediului central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din Calea Victoriei nr. 19, sector 3”. Iată însă că se fac de atunci 13 ani și tot șobolanii sunt la putere în sediul istoric de pe Calea Victoriei. Acolo unde lucrările au fost cu totul abandonate încă din luna octombrie 2019, după ce ”ultimul constructor” și-a dat jos până și panoul cu numărul autorizației de construcție. Totul după ce Ministerul de Interne a ”uitat” din nou să plătească. Și cine crede că nu sunt bani pentru minima igienizare a sediului în care sunt încă obligați să activeze zi de zi ofițeri ai unor structuri de elită ai Poliției Române se înșeală amarnic! Pentru că tocmai în aceste zile, ca să dăm un singur exemplu, se negociază prelungirea contractului de închiriere a unei locații ultramoderne, pentru Secția 2 Poliție! Pe o sumă care ”va sparge” toate plafoanele imobiliare, dacă ministrul Bode nu va verifica imediat ”subteranele” acestor achiziții!

Cât o fi trecut din 2013…?
După ce nenumărate structuri din cadrul Poliției Capitalei au fost mutate ”cu japca”, multe din ele chiar peste drum, în sediul DIPI de pe Beldiman, pe 29 iulie 2008 începeau în forță lucrările la clădirea DGPMB. Cu asigurarea că sediul va fi consolidat și modernizat până cel târziu în 2013. Atunci când trebuia făcută recepția finală, odată cu expirarea autorizației de construcție. Numai că în 2010 lucrările au fost întrerupte, întrucât nu mai erau bani. În 2012 ele au fost reluate, apoi iar întrerupte, și tot așa, până în toamna lui 2019. De această dată definitiv, fiind luate de pe șantier până și roabele, schelele, foliile de protecție și panoul cu numărul noii autorizații de construcție, 34/24.08.2018.

Proiecte blocate, chirii de milioane de euro!
Ceea ce nu înseamnă însă că toată lumea are de pierdut! Pentru că blocarea proiectelor de consolidare a sediilor aparținând MAI umflă conturile firmelor care percep chirii uriașe pentru găzduirea unor structuri precum Secția 13 de Poliție din cadrul DGPMB. Existând informații neglijate însă până acum de mai –marii MAI că se plătesc și 50.000 de euro lunar pentru o singură locație! Astfel că în ultimii ani s-au aruncat deja câteva milioane bune de euro. Un exemplu relevant fiind cel al mutării Poliției Sectorului 3 și al Secției 10 în sediul din strada Valeriu Braniște nr. 9, acolo unde prețul unui metru pătrat era anunțat la 8-9 euro, plus TVA. Clădirea având 5.000 mp disponibili! Și ca să dăm și un exemplu de ultimă oră despre sumele exorbitante tocate pe chirii, în timp ce polițiștilor nu li se achită barem drepturile legale, avertizăm că suma de chirie pentru care s-ar fi bătut deja palma pentru Secția 2 Poliție este deja una nesimțit de mare! Astfel că negocierile ”oficiale” care se poartă în aceste zile sunt monitorizate la sânge de către structurile care încearcă barem să mai limiteze aceste ”găuri negre” la bugetul MAI. Astfel că ministrul Lucian Bode ar putea afla pe loc cât se plătește pentru chiria Secției 13, Secției 2 sau a unor structuri de combatere a crimei organizate. Sau de ce a fost blocat proiectul de reabilitare termică a sediului central al MAI, deși acesta fusese bugetat cu peste 300 milioane lei. Sau care este valoarea totală a bunurilor imobile ale MAI! Dar, mai ales, cine profită de păguboasa strategie a MAI-ului, ”proiecte imobiliare, chirii uriașe”! Barem să încerce, că îl mai ajutăm și noi pe urmă… (national.ro)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!