Nu amestecați poftele! Amendă de 10.000 de lei. CNCD se luptă cu napolitanele

Tampitii de la CNCD au probleme cu napolitanele acum …dupa ce s-au razboit cu biscuitii incorect politic! Detalii aici: RoStar Biscuții Oficiali Incorect Politic

Compania producătoare de dulciuri Alka a fost amendată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru asocierea dulciurilor lor cu fotografii considerate ca având „discriminare sexuală”.

Alka este prima companie privată amendată de CNCD pentru o campanie publicitară.

Conform comunicatului CNCD, ”campania publicitară pentru produsele Alka, care are ca scop promovarea produselor prin asocierea cu imagini în care se regăsesc preponderent femei, imagini însoțite de mesaje care în mod vădit tentă sexuală, promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor şi aduc atingere demnităţii femeilor promovând sexismul şi obiectificarea acestora, reprezintă faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.”

Decizia de a amenda compania cu 10.000 de lei a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

O sancțiune similară pentru același tip de contravenție a primit, în trecut, Registrul Auto Român (RAR), pentru o campanie care promova purtarea centurii de siguranță.

LASA UN COMENTARIU